728 x 90

VW Golf R 20 Years е най-мощният Golf в историята – 333 к.с.!

Има и функция за ефектен старт на двигаеля, която автоматично покачва оборотите до 2500 при запалване – съседите гарантирано ще бъдат вбесени, но резултатът обещава да звучи наистина добре. 

VW Golf R е добър пример за еволюцията в автомобилостроенето през последните 20 години. Когато за първи път се появи на сцената през 2002 година, най-мощният Golf носеше допълнителното означение R32, имаше под предния си капак 3,2-литров V6 с атмосферно пълнене, който разполагаше с 241 к.с. и 320 нютонметра, а теглото на автомобила беше 1465 килограма. В актуалното си издание Golf R има четири цилиндъра и два литра работен обем (даунсайзинг, знаете как е…), но затова пък както мощността, така и теглото са увеличени: 320 конски сили, 420 нютонметра, турбопълнене и тегло от 1554 килограма са сред основните параметри на сегашния модел.

По случай юбилея от пускането на модела в производство, VW създаде специалната серия Golf R 20 Years, при който мощността е увеличена до 333 к.с., с което автомобилът се превръща в най-мощния сериен Golf на всички времена. Има и функция за ефектен старт на двигаеля, която автоматично покачва оборотите до 2500 при запалване – съседите гарантирано ще бъдат вбесени, но резултатът обещава да звучи наистина добре. 

Реакциите на турбокомпресора и дроселовата клапа са променени, така че двигателят реагира по-агресивно още от ниските обороти. Настройките на седемстепенната трансмисия с два съединителя също са по-спортни. Има и два серийни специални режима на работа – Special и Drift.

Външно моделът се отличава със специални плакети, ексклузивни 19-цолови колела и още множество характерни детайли по екстериора и интериора. Очаква се моделът да се продава в продължение на около една година, което гарантирано ще го превърне в интересен обект за колекционери.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт