728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

VW Golf остава най-продаваният автомобил в Европа

Golf 8 беше лансиран през октомври 2019 година, когато наследи доста успешния си предшественик от седмо поколение.

Volkswagen Golf запази позицията си на най-продаван нов автомобил в Европа. През 2020 година от немския хечбек са били доставени около 312 000 бройки на целия континент.

2020 година беше първата цяла година на пазара за Golf. Моделът беше лансиран през октомври 2019 година, когато наследи доста успешния си предшественик от седмо поколение.

В рамките на изминалата календарна година немската компания добави няколко нови версии към модела, включително спортните GTI и GTD, както и модели с хибридно задвижване.

Голяма част от продажбите на модела идват от Германия. През изминалата година там са били доставени малко над 134 000 бройки от новия Golf.

„С Golf 8 ние безпроблемно продължаваме историята на успеха на предишните поколения. Автомобилът продължава да задава технически стандарти в много измерения“, коментира изпълнителният директор на VW Ралф Брандщатер. „След избухването на коронавируса през пролетта, което прекъсна току-що започналия пазар, Golf трябваше да навакса през втората половина на годината.“

Важно е да се отбележи, че новият Golf все още не се предлага в САЩ. Очаква се това да започне да се случва от тази година, но продажбите ще бъдат лимитирани само до спортните GTI модели.

Прочети още:
Напук на световните тенденции: продажбите на електромобили в България спадат

Освен Golf, Volkswagen разполага и с други бестселъри в гамата си. Tiguan и Passat заемат съответно второ и трето място по продажби в Германия за 2020 година.

„Бих искал да благодаря на всички клиенти, които ни показаха доверието си“, добавя Брандщатер. „Но моята благодарност се отнася и за целия ни екип, който свърши отлична работа по време на трудните условия на коронавирусната криза.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *