728 x 90

През 1989 г. VW прави специален Golf II G60 Limited за шефовете си с цена от 68 500 DM

Базирана на Rallye Golf, силно ограничената версия Golf II G60 Limited съчетава всички опции от висок клас, с които Volkswagen разполага в края на 80-те години, с възможно най-мощния сериен мотор за Golf. На борда на машината могат да бъдат открити екстри като кожен интериор с отопляеми и регулируеми по височина предни седалки, 4 електрически

Базирана на Rallye Golf, силно ограничената версия Golf II G60 Limited съчетава всички опции от висок клас, с които Volkswagen разполага в края на 80-те години, с възможно най-мощния сериен мотор за Golf. На борда на машината могат да бъдат открити екстри като кожен интериор с отопляеми и регулируеми по височина предни седалки, 4 електрически прозорци, електрически огледала, ABS, сервоуправление, климатик и люк на покрива.

Проектиран и ръчно изработен от подразделението Volkswagen Motorsport, от модела са произведени само 71 бройки. Golf G60 Limited е ексклузивен пакет, който включва G60 компресорна версия на 16-клапановия двигател на Golf, вързан към спортна трансмисия и механизъм за задвижване на четирите колела Syncro. Самите колела са BBS RM012 с размери 6.5Jx15.

По-голяма част от сглобените бройки са направени на базата на смятания за по-здрав и издръжлив на усукване 5-врат хечбек вариант. Все пак, съществуват и триврати версии на Golf II G60 Limited.

Прочети още:
Възраждането на една гениална идея - oт електрическия Bulli T2 до серийния ID. Buzz

Външно серията се отличава по американските брони, стандартната черна решетка с уникални сини детайли и баджове VW Motorsport, Hella тонирани задни светлини и други. Тези коли струват около 68 500 DM (немски марки) през 1989 година, когато производството на голяма част от екземплярите се случва. На практика целият тираж е бил реализиран вътрешнозаводско сред шефове и високопоставени мениджъри във Volkswagen.

Тези автомобили произвеждат 210 к.с. и 252 Нм въртящ момент и могат да ускорят от място до 100 км/ч за 6.4 секунди. Тези стойности за мощност нареждат Golf II G60 Limited като най-мощния сериен Golf чак до появата на Golf 4 R32 с 241 к.с. през 2003 година, съобщава Classic Automobiles.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *