728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

VW продава модел в Бразилия без радио заради недостига на микрочипове

Глобалният недостиг на микрочипове създава главоболия на автомобилните производители от месеци наред, принуждавайки повечето от тях да премахнат някои функции и да продадат „полуготови“ превозни средства. Други марки нямаха друг изход, освен временно да спрат производството на определени модели, а експертите в индустрията твърдят, че проблемите ще се проточат и през 2022 г. VW не

Глобалният недостиг на микрочипове създава главоболия на автомобилните производители от месеци наред, принуждавайки повечето от тях да премахнат някои функции и да продадат „полуготови“ превозни средства. Други марки нямаха друг изход, освен временно да спрат производството на определени модели, а експертите в индустрията твърдят, че проблемите ще се проточат и през 2022 г. VW не е имунизиран срещу тези проблеми, а Fox, представен тук, е отличен пример за това.

Малкият хечбек, наличен в Бразилия, в момента се продава без никаква инфотейнмънт система. Дори един от онези малки монохромни плейъри от 90-те години не е наличен. Засега няма опция за радио, тъй като VW твърди, че кризата с доставката на микрочипове не оставя друг шанс на производителя. Както можете да видите от снимките, Fox се продава с пластмасово покритие, запълващо празното място в централната конзола, съобщава Motor1.com.

Прочети още:
Porsche Taycan: Анатомия на един електрически автомобил

Интериорът сега изглежда изключително семпъл, а затова, разбира се, роля има и фактът, че Fox е доста базов автомобил като цяло. Това е един от последните автомобили на VW Group, които са базирани на платформата PQ24, която се използва от края на 90-те години на миналия век за модели като първото поколение Skoda Fabia и Audi A2. Fox се пенсионира скоро, тъй като производството ще приключи след няколко месеца.

VW Бразилия потвърди липсата на мултимедийна система. Fox сега е малко по-евтин от преди, а клиентите са поканени да закупят отделно информационно-развлекателно устройство от дилърите на VW като аксесоар. Това означава, че окабеляването е налично в таблото на машината, а четири високоговорителя и две „пищялки“ са включени като стандарт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *