728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

VW ще продължава да усъвършенства ДВГ, обеща нов Passat

Босът на Volkswagen Ралф Брандщатер потвърди в официално съобщение до медиите, че Golf, Passat, T-Roc и Tiguan ще имат следващи поколения и то с ДВГ.

Въпреки преминаването все повече към електрическа тяга, Volkswagen ще продължи да залага на двигателите с вътрешно горене. Нещо повече – те ще играят важна роля в близкото бъдеще на компанията, поне до края на сегашното десетилетие.

В този ред на мисли, основните модели на фирмата ще получат със сигурност нови поколения. Босът на Volkswagen Ралф Брандщатер потвърди в официално съобщение до медиите, че Golf, Passat, T-Roc и Tiguan ще имат следващи поколения и то с ДВГ.

Всеки един от тези основни за бранда модели ще се предлага глобално. Освен това, всеки един от тях ще разполага с плъг-ин хибридна система, която ще позволява изминаването на ток до около 100 километра.

В съобщението до медиите от Volkswagen обаче не фигурира името на Arteon. Стилният модел, който вече се предлага и като комби, не е ясно дали ще има наследник, но към момента шансовете за това изглеждат не много големи.

Смята се, че покрай засиления фокус към SUV автомобили, Volkswagen ще вземе поне една жертва от сегашната си гама. Това е именно Arteon във версиите му лифтбек и комби, които няма да получат нови поколения.

Припомняме, че сегашните Passat и Arteon делят обща платформа, задвижвания и технологии, като с фейслифта Arteon най-накрая получи и стилна версия комби.

Като някаква форма на компенсация за тези, които не са фенове на SUV автомобилите, може да се приеме очакваното изцяло електрическо комби на Volkswagen. То ще се базира на концепта ID Space Vizzion и би трябвало да е готово за пазарна поява през 2023 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *