728 x 90

Volkswagen Caddy порасна и мина на газ

VW разширява гамата на Caddy с версия Maxi, която е с 35 сантиметра по-дълга. Дългото комби с висок покрив вече може да се поръча и със задвижване на природен газ във версиите Cargo, Kombi, Caddy Life и Style. Caddy Maxi 1.5 TGI разчита на 1,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който има мощност 131 к.с. и

VW разширява гамата на Caddy с версия Maxi, която е с 35 сантиметра по-дълга. Дългото комби с висок покрив вече може да се поръча и със задвижване на природен газ във версиите Cargo, Kombi, Caddy Life и Style.

Caddy Maxi 1.5 TGI разчита на 1,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който има мощност 131 к.с. и се предлага само с механична трансмисия. 139 литра или 21,1 кг сгъстен природен газ (метан) се побират в петте стоманени резервоара в долната част на автомобила. Благодарение на това, че се намират под пода, товарното пространство на Caddy Maxi остава непроменено. В допълнение има и 8,25-литров бензинов резервоар. Caddy стартира двигателя си на бензин и след това винаги работи на газ, като превключва на бензин само когато резервоарът за газ е празен. Това превключване се извършва незабележимо за пътниците на борда и без никакви драматични промени. При разход от 4,3 кг/100 км пробегът на природен газ трябва да бъде повече от 400 километра. Допълнителни 120 километра пробег са възможни на бензин. Общият пробег с едно зареждане е около 520 километра. 

Новият специален модел Black Label може да се комбинира с всички двигатели на Caddy с късо или дълго междуосие. Той се отличава с множество черни дизайнерски елементи и подобрен интериор. Специалният модел е базиран на средната линия на оборудване Life, но добавя черни релси на покрива и бляскави черни 17-цолови алуминиеви джанти.

Корпусите на външните огледала също са боядисани в черно, дръжките на вратите в цвета на купето и релсата на плъзгащата се врата в черно. В оборудването са включени панорамен стъклен покрив, LED основни фарове с LED дневни светлини, LED задни светлини и система за безключово стартиране „Keyless Start“. Оборудването Black Label може да се комбинира с външна боя в цветовете Deep Black Pearl, Indium Grey Metallic, Starlight Blue Metallic и Pure Grey. Цените на базовите модели ще започват от около 60 000 лв. за вариантитес най-малкия 1.5 TSI двигател.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт