728 x 90

VW ID. Buzz и новия Amarok с пет звезди за безопасност от Euro NCAP (видео)

Европейската организация за оценка на безопасността на превозните средства Euro NCAP публикува днес последните резултати от проведените тестове, от които се вижда, че в лицето на ID. Buzz и новия Amarok не един, а два модела от Volkswagen Лекотоварни автомобили с напълно различна технологична и конструктивна основа са се представили „Много добре“ в тестовете и

Европейската организация за оценка на безопасността на превозните средства Euro NCAP публикува днес последните резултати от проведените тестове, от които се вижда, че в лицето на ID. Buzz и новия Amarok не един, а два модела от Volkswagen Лекотоварни автомобили с напълно различна технологична и конструктивна основа са се представили „Много добре“ в тестовете и това им е донесло най-високата оценка от „5 звезди“ на Euro NCAP.

В течение на едва няколко седмици след пазарната си премиера, новият ID. Buzz, който пренесе легендарния дух на Bulli в новата ера на електрическата мобилност, спечели множество награди и отличия. Към тях сега се добавя още едно значимо признание – максимална оценка от пет звезди за безопасност в тестовете Euro NCAP.

Това постижение означава изключително цялостно представяне както на деформационното поведение в тестовете за сблъсък, така по отношение за защитата на пътниците и е белег за отлични технически характеристики на автомобила, включващи богата и ефективна гама от мерки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

ID. Buzz е оборудван серийно с фронтални въздушни възглавници за водача и пътника на предната седалка, централна и странични въздушни възглавници в кабината, както и със странични въздушни завеси. С постижението си от 92% от максимално възможната оценка по отношение на мерките за защита на пътниците, електрическият мултифункционален модел от Хановер постигна отличен резултат, който се дължи на комбинацията от въздушни възглавници и оптималното деформационно поведение на цялостната каросерийна структура на автомобила.

Новият Amarok също постигна сравними с тези на ID. Buzz резултати в краш тестовете на Euro NCAP. Благодарение на своето отлично представяне, новият пикап на Volkswagen Лекотоварни автомобили, който ще отбележи своята пазарна премиера на пазара в Германия в началото на следващата година, също бе отличен с максимална оценка „5 звезди“ от организацията за оценка на безопасността.

Както и при ID. Buzz, тази висока награда е резултат от оптималната комбинация от устойчива каросерийна конструкция и множество модерни системи за асистенция на водача и аварийно спиране. Пикапът е оборудван дори с въздушни възглавници за коленете. Много добри резултати в тестовете за фронтален и страничен удар при Amarok бяха постигнати и в комбинация с детските столчета, разработени от VW за защита на малките пътници на борда.

Euro NCAP отличи двата модела на Volkswagen Лекотоварни автомобили и с най-високите оценки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия. На разположение на водача в ID. Buzz и новият Amarok като серийно и/или допълнително оборудване са множество системи за асистенция и аварийно спиране, които също са демонстрирали впечатляващи възможности в изпитанията за безопасност. Благодарение на тях, в категорията „Safety Assist“ двата автомобила са постигнали резултат от 90% (ID. Buzz) и 84% (Amarok) от максималните точки в съответната област.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт