728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Виртуална идея за електрически Volvo XC100

Трябва да признаем, че проектът определено носи духа на Volvo, макар и това да не е видно на пръв поглед.

Не за първи път чуваме слухове за нов върхов всъдеход от Volvo. По неофициални данни въпросният модел трябва да се конкурира с BMW X7 и да е предназначен основно за пазара в Северна Америка.

Не случайно казваме, че засега данните са неофициални. Чували сме слуха от няколко различни източника, но така и никога не се появи потвърждение от страна на самия производител.

Един от най-любопитните слухове свързани с т.нар. XC100 е, че той може да получи допълнителното названиe Recharge, което подсказва за изцяло електрическо задвижване. Споменава се и минималистичен, ръбест дизайн.

Смята се, че големият луксозен повдигнат автомобил ще се базира на ХС90, но ще разполага с по-просторна кабина и по-богато оборудване. Някои източници дори сочат, че прототип на колата вече е бил показан на щатски дилъри.

Въпреки наличието на концепт, Volvo не смята да лансира модела си преди 2023 година. Само година по-късно е възможно да видим и електрическа версия на семейния SUV.

Прочети още:
Honda закъса с производството на големия ван Odyssey поради недостиг на... прахосмукачки

Явно вдъхновен от това, което се тиражира за автомобила, калифорнийски дизайнер създаде виртуална визия за XC100. Превозното средство, показано на тези изображения, е творение на Кевин Голдвасер, специалист по транспортен дизайн.

Доста интересно е, че дизайнът на този всъдеход е създаден по времето, в което Голдвасер е на стаж именно във Volvo. Можем само да предполагаме, че част от дизайна е интерпретация на това, което дизайнерът е видял в редиците на шведите.

Трябва да признаем, че проектът определено носи духа на Volvo, макар и това да не е видно на пръв поглед. От друга страна, откриваме интересни препратки към други актуални високопроходими автомобили.

Засега можем само да очакваме официална информация от страна на Volvo по отношение на XC100. Докато това се случи, а то най-вероятно ще отнеме доста време, можем да се насладим на тази виртуална идея.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *