728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

На 10 май започва състезание за майсторско шофиране на камион в България

За шести път у нас стартира състезанието по ефективно шофиране на камиони, което тази година ще се проведе под името Fuel Race ‘21. Победителят ще спечели VIP пътуване за двама до Гьотеборг – родният град на Volvo, и ваучер за оригинални продукти от колекциите на Volvo Trucks. Квалификационните кръгове на Fuel Race ‘21 ще започнат

За шести път у нас стартира състезанието по ефективно шофиране на камиони, което тази година ще се проведе под името Fuel Race ‘21. Победителят ще спечели VIP пътуване за двама до Гьотеборг – родният град на Volvo, и ваучер за оригинални продукти от колекциите на Volvo Trucks.

Квалификационните кръгове на Fuel Race ‘21 ще започнат на 10 май и ще преминат през осем български града до 4 юни – Благоевград, София, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив. В тях могат да вземат участие всички шофьори с валидна шофьорска книжка и категория за правоуправление C+Е. Двамата най-добри участници от всеки град ще формират групата от 16 финалисти, които ще се борят за титлата Шампион по ефективно шофиране на България на националния финал през първата половина на юни.

Във Fuel Race ‘21 професионалните водачи на товарни автомобили ще могат да покажат своите умения по икономично, ефективно и безопасно шофиране, като управляват камион Volvo FH 460 к.с. I-Save Fuel Racer, по предварително определен маршрут.

“Правилата на състезанието са прости и ясни – възможно най-нисък среден разход на гориво, постигнат за най-кратко време. Но в действителност фокусът не е само това. Ефективното шофиране изисква оптимално оползотворяване на ресурса на камиона, както и отговорност към себе си, автомобила и останалите участници в движението. И накрая, но не на последно място, освен постигане на максимална производителност, икономичното шофиране води и до по-малко емисии СО2,” обясни Иван Зънзов, Директор продажби камиони Volvo.

Състезателните камиони Volvo FH, чиято премиера в България се състоя през октомври миналата година, са от серията Fuel Racer и са специално конфигурирани за намаляване разхода на гориво, без компромис с динамиката и управляемостта. Благодарение на обновения интериор и новите функционалности в кабината, между които изцяло нов дигитален инструментален панел с вграден 12“ дисплей и 9“ спомагателен дисплей, водачите могат да разчитат на отлични условия за работа и почивка.

Камионите са оборудвани с 13-литров двигател Turbo Compound с мощност от 460 к.с. и максимален въртящ момент от 2600 Нм и технологията I-Save, част от която са интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift с оптимизиран софтуер за превози на дълги разстояния, I-See на базата на топографски карти, I-Cruise с I-Roll.

Квалификации:

Благоевград, 10 и 11 май, паркинг магазин Метро Благоевград

София, 12, 13 и 14 май, сервизен център Волво, бул. Сливница 630

Плевен, 17 и 18 май, паркинг магазин Метро Плевен

Велико Търново, 19 и 20 май, сервизен център Волво, с. Килифарево, Околовръстен път 55

Русе, 25 и 26 май, база Ив Комерс, главен път Русе-Бяла

Варна, 27 и 28 май, паркинг Бизнес Парк Варна

Бургас, 31 май и 1 юни, сервизен център Волво, ул. Сребърна 8, Индустриален и логистичен парк

Пловдив, 3 и 4 юни, сервизен център Волво, с. Бенковски, ул. Волво 1

Досегашните шампиони на Volvo Trucks в България:

2011 г. Петко Василев

2013 г. Кънчо Кънчев

2014 г. Пламен Иванов

2016 г. Стефан Памуклийски

2018 г. Ивайло Денев

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *