728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Volvo откри портал за автомобилни иновации

Голямо разнообразие от висококачествени приложения и дори по-безопасни автомобили: това са сред амбициите, които Volvo Cars иска да постигне с новооткрития си портал за иновации. Порталът предоставя безплатно голямо разнообразие от ресурси и инструменти, което позволява на външни източници да създават нови иновативни услуги и приложения в автомобила. С помощта на по-широко развитие на софтуера

Голямо разнообразие от висококачествени приложения и дори по-безопасни автомобили: това са сред амбициите, които Volvo Cars иска да постигне с новооткрития си портал за иновации.

Порталът предоставя безплатно голямо разнообразие от ресурси и инструменти, което позволява на външни източници да създават нови иновативни услуги и приложения в автомобила.

С помощта на по-широко развитие на софтуера и услугите за своите продукти, Volvo Cars се стреми значително да увеличи възможностите на своите клиенти да направят своите автомобили Volvo дори още по-лични.

Ресурсите на портала са полезни не само за разработчици, но и за изследователи, майстори на интелигентни домове и изкусни художници. Предоставяйки ги, Volvo Cars продължава дългогодишната си традиция да споделя знания и изследвания, за да допринесе за по-безопасни пътища за всички.

„Нашите автомобили стават все по-умни и по-свързани, а с това идва и нарастващото търсене на приложения и услуги сред нашите клиенти“, каза Хенрик Грийн, главен технологичен директор във Volvo Cars. „Като правим тези ресурси публично достъпни, ние подкрепяме производителите във и извън нашата компания и си сътрудничим с най-добрите от най-добрите в своите области.“

Ресурсите, достъпни на портала за иновации, включват така наречения емулатор, който пресъздава автомобилната операционна система Android и приложенията на Google, използвани в новите Volvo автомобили, предоставяйки на разработчиците точно преживяване на системата в компютъра в автомобила.

Този емулатор е полезен инструмент за подпомагане на производителите на приложения да проектират, разработват, тестват и публикуват приложения директно в Google Play в колата.

Платформата ще включва и система Extended Vehicle API, отбелязвайки първия път, в който Volvo Cars предлага API за обществеността.

Прочети още:
Матричните фарове на Opel Mokka "превръщат нощта в ден"

Със съгласието на клиентите API позволява на разработчиците и други трети страни да имат достъп до данните на таблото за управление на автомобила, като например зареждане / ниво на гориво и изминато разстояние, и да ги използват за изграждане и предоставяне на нови услуги. Допълнителни данни и източници на данни ще бъдат предоставени с течение на времето.

Други ресурси включват набор от данни LiDAR и 3D модел на автомобил за напълно електрическо зареждане на Volvo XC40 Recharge, който може да се изтегли.

Наборът от данни LiDAR се пуска заедно с Luminar, глобалния лидер в автомобилната хардуерна и софтуерна технология LiDAR, и университета Duke. Той е създаден с помощта на високоефективните LiDAR сензори на Luminar, които откриват обекти около колата на разстояние до 250 метра, като сканират околната среда с импулси на лазерни светлини.

Този набор от данни може да помогне на изследователите да подобрят алгоритмите, свързани с откриването на LiDAR на далечни разстояния, ключов елемент за създаване на автономни автомобили, които са безопасни при високи скорости и в сложната среда на трафика.

Разгледайте самия портал на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *