728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Безопасност по шведски: Volvo изпълнява най-екстремния си краш тест (видео)

За първи път компанията няколко пъти пусна нови Volvo автомобили от кран, от височина 30 метра.

Volvo е символ на висока сигурност за пътниците от десетилетия насам. Шведите не искат да губят тази роля и постоянно променят изпитанията, които провеждат с цел постигане на по-високи и по-добри резултати при тежки инциденти.

Съвсем на скоро компанията проведе най-екстремния си краш-тест. За първи път компанията няколко пъти пусна нови Volvo автомобили от кран, от височина 30 метра.

Този подход помогна да се създадат достатъчно щети, за да се симулира адекватно ситуацията, открита при най-екстремните сценарии на катастрофа: помислете за инциденти с един автомобил с много висока скорост. Инциденти, при които автомобил удря камион с висока скорост, или инциденти, при които колата понася тежък страничен удар.

В такива ситуации хората в колата вероятно са в критично състояние. Следователно приоритетът е те да бъдат изкарани от автомобила и закарани до болница възможно най-бързо. Спасяването се случва чрез употребата на хидравлични инструменти, известни в индустрията като „челюстите на живота“. Специалистите по екстракция често говорят за златния час: те трябва да освободят и да отведат пациент в болницата в рамките на един час след случилото се произшествие.

Прочети още:
Загиналите в катастрофи у нас се върнаха на нивата от 1961 г.

Всички констатации от катастрофите и произтичащите от анализите резултати ще бъдат събрани в обширен изследователски доклад. Този доклад ще бъде предоставен безплатно на спасителните служби в целия свят, което ще им позволи да се възползват от констатациите и да развият по-нататък своите способности за спасяване на животи.

Обикновено спасителните работници получават своите тестови автомобили от автоморгата. Но тези автомобили често са на възраст до 20 години. А по отношение на якостта на стоманата, конструкцията на клетката за безопасност и цялостната издръжливост има огромна разлика между съвременните автомобили и тези, създадени преди петнадесет до двадесет години. А новите Volvo автомобили са направени от едни от най-високоякостните стомани.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *