728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Volvo с подробности за бъдещото си технологично развитие

Volvo Cars представи своята бъдеща технологична пътна карта по време на Volvo Cars Tech Moment, онлайн технологично събитие, коетo илюстрира превръщането на компанията в електрически премиум автомобилен бранд и световен лидер в бързоразвиващия се премиум електрически сегмент до 2030 г. По време на събитието на живо от Гьотеборг, Швеция, компанията даде на публиката първи поглед

Volvo Cars представи своята бъдеща технологична пътна карта по време на Volvo Cars Tech Moment, онлайн технологично събитие, коетo илюстрира превръщането на компанията в електрически премиум автомобилен бранд и световен лидер в бързоразвиващия се премиум електрически сегмент до 2030 г.

По време на събитието на живо от Гьотеборг, Швеция, компанията даде на публиката първи поглед върху технологиите, които са в основата на бъдещето на Volvo Cars, при което всички следващи поколения автомобили ще бъдат изцяло електрически. Представители на компаниите Google, Luminar, Northvolt и NVIDIA също се присъединиха и дадоха своя принос към събитието.

Volvo Cars Tech Moment включи набор от ключови бележки и интерактивни сесии с въпроси и отговори, които предоставиха нови вълнуващи подробности в области като пътя на компанията към пълна електрификация, нейната амбиция да предприема все по-вътрешни разработки на софтуер, планове й за следващото поколение безопасност и план за въвеждане на автономното шофиране.

Като част от събитието, компанията представи и бъдещия си подход към информационно-развлекателната система и концептуален автомобил, който визуализира своята технологична пътна карта и който показва прозрение за бъдещето на дизайна в чисто електрическата ера.

Следващото поколение автомобили Volvo ще бъде най-сигурното в компанията досега, благодарение на авангардни софтуерни и хардуерни технологии, съчетани с непрекъснати и по-бързи подобрения на функциите за безопасност с помощта на данни в реално време.

Следващото поколение изцяло електрически модели на Volvo, включително напълно електрическия наследник на XC90, ще работи със собствената операционна система (OS) на Volvo Cars, наречена VolvoCars.OS, за по-бързо и по-гъвкаво развитие. Заедно с по-честите актуализации по въздуха на автомобилите на клиентите през целия им живот, целта на компанията е да подобрява автомобилите на Volvo всеки ден.

Прочети още:
Бъдещите модели на Alfa Romeo ще имат възможно най-малко екрани

До средата на десетилетието, когато представя своето трето поколение електрически автомобили, започвайки с наследника на най-продавания си средноразмерен SUV XC60, Volvo Cars планира допълнително да подобри гамата и да интегрира батерията в пода на автомобила, използвайки клетъчната структура за цялостна твърдост на автомобила и подобряване на ефективността.

В близко бъдеще Volvo Cars планира да работи с водещата шведска компания за батерии Northvolt, за да увеличи допълнително енергийната плътност в своите акумулаторни клетки с до 50% в сравнение с това, което се предлага на пазара днес. По-късно през това десетилетие Volvo Cars също се стреми да пробие важния етап от енергийната плътност от 1000 Wh / l, за да постигне 1000 км реален пробег.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *