728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Дизел срещу бензин: Volvo V90 D5 срещу 850 2.3Т на драг (видео)

На хартия двата конкурента би трябвало да имат много изравнени възможности.

Дизел или бензин – вечният автомобилен спор у нас. Нямаме намерението да взимаме страна, но решихме да предоставим още материал за размисъл чрез видеото по-долу, което идва от Carwow.

То ни показва доста интересен драг дуел. От едната страна имаме Volvo V90 D5 от 2017 година с 2.0-литров 4-цилиндров дизел с 235 к.с. До него пък е Volvo 850 T5 с 2.3-литров турбо 5-цилиндров бензин и 225 к.с.

На хартия двата конкурента би трябвало да имат много изравнени възможности. Ускорението от място до 100 км/ч е доста сходно, но със сигурност годинките са изиграли роля при останалата мощност на по-възрасното комби.

Прочети още:
Новата Lada Niva Legend на четвърт миля, времето е... да! (видео)

В тази конфигурация – 4х4 с автоматична кутия – V90 D5 ускорява от място до 100 км/ч за 7.0 секунди. 850 T5 пък разполага с ръчна кутия и предно предаване и би трябвало да се справи със задачата 0.2 секунди по-бавно.

Отново казваме, че това са заводските показания. В действителност, както ще видите от видеото по-долу, разликата в представянето на двете машини е малко по-голяма от 0.2 секунди.

Но състезанието има и втора част, която не е със статичен старт. В нея, изненадващо или не, резултатът е съвсем различен. Вижте видеото по-долу, за да разберете какво имаме предвид.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget