728 x 90

Помните ли сервизния кошмар Volkswagen W8? (видео)

Изглежда най-голяма трудност при сервизирането на W8 представляват ангренажните вериги, които в случая са три.

Volkswagen Passat W8 – автомобил, за който говорихме относително скоро, има специално място сред феновете на марката. А и не само – механиците също го „обичат“, така да се каже.

И до ден днешен два мотора от близкото минало на Volkswagen имат имиджа на най-капризни и чупливи. Това са именно 4.0-литровият W8, както и 2.5-литровият TDI 6-цилиндров дизел.

Със сигурност W8 е по-труден за обслужване и ремонт. А и не само – често моторът е описван като „половин мотор от Bugatti Veyron“, тъй като агрегатите са модулни.

Във видеото по-долу можете да видите пълната инспекция на 8-цилиндровия мотор от механик, който има опит с него. Видеото е на английски, но определено има доста интересни факти, които могат да бъдат чути или видени.

Прочети още:
Продават автомобили Land Rover и Jaguar от последния филм за Джеймс Бонд на търг

Изглежда най-голяма трудност представляват ангренажните вериги, които в случая са три. Механикът от видеото разказва, че системата е подобна на тази при VR6 моторите, но още малко по-сложна.

За W8 мотора и неговите трудности по отношение на сервизирането ни припомниха колегите от Jalopnik.

Припомняме, че по заводски данни, 4.0-литровият W8 двигател развива мощност от 270 к.с. Специализираните медии в началото на новия век хвалят Passat с този мотор за изключително балансираната му и раномерна работа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *