728 x 90

Ето го обновения Touareg: По-зрял и по-модерен

  Volkswagen модернизира третото поколение на Touareg със значителни подобрения по дизайна, окачването и светлините. Touareg R eHybrid с 340 кВт (462 к.с.) отново е флагман на моделната серия. Обновеният SUV модел може да бъде разпознат веднага по новия дизайн на предната и задната част. Новият облик на предницата е следствие от промените по радиаторната решетка,

  Volkswagen модернизира третото поколение на Touareg със значителни подобрения по дизайна, окачването и светлините. Touareg R eHybrid с 340 кВт (462 к.с.) отново е флагман на моделната серия.

  Обновеният SUV модел може да бъде разпознат веднага по новия дизайн на предната и задната част. Новият облик на предницата е следствие от промените по радиаторната решетка, фаровете и предната броня. Дизайнът на задната част е по-изчистен и характерен: непрекъсната хоризонтална LED лента свързва задните светлини и лого на Volkswagen, което свети в червено.  Преди с такова осветено лого на марката можеха да се похвалят само модели, предлагани на пазари като Китай и САЩ.


  Нови матрични светлини 

  Специална характеристика на светлините  е „Lane Light“, при която в лентата пред SUV модела се прожектира интерактивен светлинен килим. Той следва пътната лента и осигурява прецизно осветяване. Наред с други неща, тази светлина на лентата има за цел да улесни преминаването през тесни участъци с ремонт по магистрали в тъмното. Друго предимство на новите опционални матрични фарове IQ.LIGHT HD са дългите светлини без заслепяване: те могат да останат постоянно активни при движение извън населени места, тъй като благодарение на интерактивните светодиоди насрещният трафик бива регистриран прецизно и светлинният сноп се адаптира  съответно, така че да не заслепявате другите водачи.


  Максимален комфорт при пътуване и оптимална динамика на пътя 

  Volkswagen е внесъл подобрения в окачването на Touareg. Наред с други нововъведения моделът сега е оборудван стандартно с нов сензор за товар върху покрива, свързан в мрежа с електрониката на окачването. Ако бъде отчетен товар  на покрива, това позволява на системите за управление, като ESC (електронен контрол на стабилността), да реагират превантивно, за да се повиши стабилността при шофиране. Обратно, ако на покрива няма товар, системата позволява по-спортно поведение. В зависимост от версията Touareg се предлага с иновативни технологии на окачването, като активна компенсация при накланяне (адаптивна ходова част) и управление на всички колела. Това допълнително подобрява динамиката на движение на големия SUV.


  Обновен интериор

  Стандартното оборудване на новия Touareg включва Innovision Cockpit. Той се състои от Digital Cockpit и инфо-развлекателната система от висок клас Discover Pro Max. Различните функции на Innovision Cockpit, като навигация, която позволява прецизно маршрутизиране на ниво лента и HD картографски данни с висока разделителна способност, са усъвършенствани в новия модел. Серийното гласово управление също е подобрено. USB-C връзките с мощност на зареждане от 45 вата (преди – 15 вата) позволяват значително по-бързо зареждане на електронни устройства като смартфони, таблети или лаптопи. С отчитане на мненията на клиентите, за които висококачествените материали, вложени в интериора на Touareg, са важни, при новия модел всеки материал е внимателно подбран и с най-високо качество. Например облицовките на централната конзола вече са по-меки от преди.


  Ефективни системи в помощ на водача. 

  Touareg е серийно оборудван с голям брой асистиращи системи за безопасност и улеснение на водача. В допълнение се предлага и широка гама от опционални функции. Сред тях са:
  • Travel Assist (подпомага шофиране до максимална скорост);
  • Park Assist Plus с дистанционно управление (чрез приложение за автоматично влизане и излизане от паркоместа, водачът може да контролира процедурата за паркиране дори извън автомобила);
  • Trailer Assist (за подпомагано маневриране с ремарке);
  • Night Visison (помощ при нощно шофиране). 


  Богат избор от задвижвания –  бензинови, дизелови или plug-in хибридни

  Новият Touareg ще стартира на пазара с пет задвижвания. В допълнение към бензиновия турбодвигател, клиентите ще могат да избират между два турбодизелови мотора и два plug-in хибрида. Всички високоефективни двигатели са стандартно съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.


  Линии на оборудване

  Новият Touareg ще се предлага в базова версия, както и в две ексклузивни линии – Elegance и R-Line. Специално за най-взискателните клиенти, позициониран на върха на моделната серия, е спортно-елегантният Touareg R eHybrid, разработен от Volkswagen R. Цените на новия Touareg в България се очаква да бъдат обявени през септември. 


  Touareg R eHybrid – най-мощният модел от Volkswagen R

  Touareg R eHybrid е най-високо позиционираната версия в моделната серия с най-мощната задвижваща система: бензинов V6 двигател плюс електрически мотор със системна мощност от 340 кВт (462 к.с.). Най-новото поколение продължава дългата традиция на моделите Touareg R с високотехнологични характеристики и персонализирано оборудване. Всички те са разработени от Volkswagen R, спортния премиум бранд на Volkswagen.  

  В допълнение към традиционния R-цвят Lapiz Blue Metallic с матово покритие за Touareg R eHybrid и Touareg R-Line може да бъде поръчан ексклузивно новият Silicon Grey Matt. 

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *