728 x 90

Удължената версия на Volkswagen ID.Buzz вече е факт!

  Електрически VW бус за Северна Америка и Европа Откъдето и да мине, той жъне усмивки. ID. Buzz е икона сред електрическите автомобили. Вече наличен и в най-новата си разработка – ID. Buzz с дълга колесна база. „Произведен в Германия“ за Европа – и за Канада и САЩ. С ID. Buzz Volkswagen направи първата крачка към

  Електрически VW бус за Северна Америка и Европа

  Откъдето и да мине, той жъне усмивки. ID. Buzz е икона сред електрическите автомобили. Вече наличен и в най-новата си разработка – ID. Buzz с дълга колесна база. „Произведен в Германия“ за Европа – и за Канада и САЩ. С ID. Buzz Volkswagen направи първата крачка към голямото завръщане на VW Bus в Северна Америка. Именно затова световната му премиера се състоя на 2 юни в Хънтингтън Бийч – една от най-популярните сърф дестинации край Тихоокеанската крайбрежна магистрала в района на Лос Анжелис. И това в рамките на най-голямата среща на VW Бус феновете в САЩ. И с почит към феновете и страната. Своевременно Америка приветства ID. Buzz с голям жест – от Ню Йорк до Сан Франциско 2 юни става празник и оттук нататък ще се чества като „Volkswagen Бус Ден“. Бус турнето продължава три седмици по-късно в Германия – с европейската премиера на дългия ID. Buzz. Датата и локацията пасват перфектно – 23 до 25 юни на международния VW Бус фестивал в Хановер, което е най-голямата среща на VW Бус фенове в Европа.

  Възвръщане на загубените позиции

  Преди 20 години Т4 се сбогува със САЩ и Канада. Въпреки това, от Ню Йорк до Сан Франциско, бусът все още има култов статус. И през 2023 година поколенията Т1, Т2 и Т3 със задно разположен двигател продължават да бъдат част от стандартния пейзаж на паркингите покрай плажовете в Калифорния, Флорида или Лонг Айланд. С ID. Buzz с дълга база Volkswagen затваря кръга, връщайки VW Bus обратно в Северна Америка – този път със задно задвижване и електрически двигател. Томас Шефер, Член на Борда на Директорите на концерна Volkswagen AG, споделя: „Volkswagen е супер силна световна марка с дълга история, милиони верни фенове и легендарни продукти. И това се усеща особено силно тук, на най-голямата сбирка на VW Бус феновете в САЩ. Именно затова съм много щастлив, че екипът на Volkswagen Group of America отпразнува точно в този формат премиерата на ID. Buzz с дълга колесна база. Този модел е голяма стъпка напред в посока на това Volkswagen отново да се превърне в любима марка.“ Пабло Ди Си, Президент и CEO на Volkswagen Group of America, подчерта голямото значение на електрическия VW Бус за американския пазар: „ID. Buzz и САЩ си пасват перфектно! VW Бус има дълга история и култов статус тук в САЩ. Нашето намерение днес е да продължим да укрепваме марката Volkswagen в Америка. Дългият ID. Buzz е правилният модел за тази цел.“ Американският дебют на ID. Buzz освен това е своеобразно завръщане на едно позабравено усещане за живота на колела, маркира Ларс Краузе от Борда на Директорите, отдел Продажби и Маркетинг към Volkswagen Лекотоварни автомобили: „Десетилетия наред VW Bus въплъщава идеята за уникално автомобилно изживяване и начин на живот – както в САЩ и Канада, така и в Европа. Незаличим е образа на легендарния „Lightbus“ T1 в Удсток. ДНК-то на този символ на свободата продължава да живее в нашия ID. Buzz. За нас е от голямо значение да предложим на хората в Северна Америка в лицето на ID. Buzz и емблематичния му дизайн една съвременна, изцяло електрическа новоразработка.“

  С дължина 4 962 мм и до седем пътнически места, големият ID. Buzz е перфектно подготвен за дебюта си в Северна Америка. Своевременно, в допълнение към 5-местния вариант, моделът с дълга колесна база разширява спектъра на възможните приложения и в Европа. Увеличената с 250 мм дължина дава възможност за трети ред седалки, за багажно отделение с до 2 469 литра вместимост, за по-голяма нова 85 кВтч батерия (нетен капацитет) и наред с всичко това – за постигане на още по-голям пробег. Нова термопомпа се грижи за повишена ефективност в зимни условия. Наред с това големият ID. Buzz идва на пазара и с нов електродвигател с 210 кВт (286 к.с.) мощност. Този електромобил вдига на 160 км/ч ограничената за електрическите автомобили максимална скорост (при европейския ID. Buzz със 150 кВт – 145 км/ч). Ускорението от 0 до 100 км/ч големият ID. Buzz постига за 7,9 секунди. И това далеч не е всичко – версия със задвижване на четирите колела (GTX) с мощност 250 кВт (339 к.с.) е планирана за 2024 година. Ускорението от 0 до 100 на ID. Buzz GTX4 и свързаното с него бързо включване в магистрала става постижимо за 6,4 секунди.

  Модерен интериор

  Част от новостите в дългия електрически VW Бус са голям цветен сензорен дисплей, модерна мултимедийна система от ново поколение и дистанционно управление през смартфон при паркиране. Новоразработеното високотехнологично панорамно стъкло („Smart Glas“) прави препратка към легендарния „Самба Бус“ от 50-те години. С площ от 1,5 квадратни метри това е най-големият стъклен покрив правен някога от Volkswagen. Чрез сензорен плъзгач или посредством гласов асистент „интелигентното стъкло“ предлага електронни настройки на тонирането – от прозрачно до затъмнено и обратното. Версиите за Северна Америка ще имат в допълнение и седалки с климатизация и осветено VW-лого в предната част.

  Издаването на първите ID. Buzz в Америка стартира през 2024 година. Почти паралелно със старта в Северна Америка, ID. Buzz с удължено междуосие ще се предлага и в търговските мрежи в Европа. Всички модели ID. Buzz – както и Multivan и Bulli T6.1 – се произвеждат в завода на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Хановер. Той е един от най-модерните автомобилни заводи в света и е родината на VW Бус семейството.

  Дебютът на ID. Buzz с дълга колесна база може да се гледа тук:

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *