728 x 90

Имате 150 000 лв. – ново BMW X3 или реставрирана Волга-ГАЗ 21?

Съвсем скоро тази Волга става на 57 години.

Не, в заглавието не се шегуваме – една перфектно реставрирана Волга в Русия си търси нов собственик и цената й е доста сериозна. За колата чухме от колегите ни от Autorepublika.

Както можете да видите от снимките, машината е наистина в състояние, в което надали се е намирала и веднага след оригиналното си производство. Интересното е, че дори и преди реставрацията тази Волга има изминати само около 21 000 километра.

Продавачът казва, че колата никога не е използвана през зимата. За реставрацията пък са използвани само оригинални части, които явно все още могат да бъдат намерени в Русия. Съвсем скоро тази Волга става на 57 години.

Автомобилът е от серията на Волга, произвеждана в периода между 1962 и 1970 година. По заводски данни теглото е почти 1.5 тона, а разходът на гориво е около 15 литра на 100 км пробег в смесен цикъл.

Цената? В оригиналната обява откриваме искани 6.9 милиона рубли, които се равняват на приблизително 150 000 лева по днешните курсове. За същата сума днес може да се купи добре оборудвано BMW X3 с 2.0 дизелов мотор.

Прочети още:
Хърватска суперкола мина първа по новия мост на Адриатическото крайбрежие, заобикалящ Босна и Херцеговина

Под предния капак на Волга-ГАЗ 21 се намира 2.5-литров бензинов мотор, който предлага 75 к.с. и 167 Нм въртящ момент. Каталожните данни показват ускорение от място до 100 км/ч за над 22 секунди, а максималната скорост на движение е 130 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *