728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Неофициалното BMW M2 дизел – 583 к.с. и 1070 Нм (видео)

Локализирана в Южна Африка, тази 2-Series може да изглежда като M2, но всъщност е започнала живота си като обикновен дизелов 220d. След това собственикът го оборудва с външни панели от M2 Competition, преди да сложи три-турбо 3.0-литров дизелов двигател от версия M50d, която BMW представи за първи път преди около десетилетие. Стандартно този двигател може

Локализирана в Южна Африка, тази 2-Series може да изглежда като M2, но всъщност е започнала живота си като обикновен дизелов 220d. След това собственикът го оборудва с външни панели от M2 Competition, преди да сложи три-турбо 3.0-литров дизелов двигател от версия M50d, която BMW представи за първи път преди около десетилетие.

Стандартно този двигател може да генерира 375 к.с. и въртящ момент от 740 Нм. Собственикът на тази Серия 2 обаче решава, че това далеч не е търсеният ефект и инсталира комплект за инжектиране на метанол и азот. Двигателят сега произвежда 583 к.с. и въртящ момент от невероятните 1070 Нм на маховика.

Представен в това видео от Cars.co.za, научаваме, че автомобилът разполага и с редица други части от различни модели BMW. Например, налице са предните спирачни апарати на M5 и задните спирачни апарати на M4, а карданният вал и диференциалът са от 330d. Задвижващите валове идват от M135i. Автомобилът разполага и с ауспух от Akrapovic.

Прочети още:
Дизайнер възроди Alfa Romeo 159 за 2021 година

Собственикът казва, че в момента кара ежедневно колата и също така е разработил различни настройки за нея, които да отговарят на различни типове употреба. Може да се активира ежедневна настройка, такава за планински изкачвания, за употреба на писта или дрифт. Изглежда, че всичко работи много добре, въпреки че той казва, че двигателят има навика да прегрява малко, така че са монтирани три водни радиатора.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • лъзгам
    юни 21, 2021, 00:00

    За парите които е вложил в нитро, панели и боклуци, спокойно можеше да си вземе една истинска М2-ка и да и забие един компресор, за да я докара до тия коне… Луди фенове на това грешно гориво.. 600 коня с метанол и нитро, ако беше бензин с метанол и нитро щеше да гони 4 цифрени коне 😀

    Отговор