728 x 90

Отвориха за движение южното платно на тунела в Люлин, продължава ремонтът на другата половина

Вчера беше пуснато движението в обновеното южното пътно платно на транспортния тунел на бул. “Царица Йоанна“ в район „Люлин“. Строителните работи продължат в северното пътно платно, което ще бъде затворено. Извършен е цялостен ремонт на южната част на съоръжението. Изградени са: нова хидроизолация, облицовки, пътни платна, отводняване, както и ново енергоспестяващо осветление. Поставена е пътна сигнализация.

Вчера беше пуснато движението в обновеното южното пътно платно на транспортния тунел на бул. “Царица Йоанна“ в район „Люлин“. Строителните работи продължат в северното пътно платно, което ще бъде затворено.

Извършен е цялостен ремонт на южната част на съоръжението. Изградени са: нова хидроизолация, облицовки, пътни платна, отводняване, както и ново енергоспестяващо осветление. Поставена е пътна сигнализация.

Вторият етап от ремонта се очаква да приключи в края на февруари – в началото на март, в зависимост от метеорологичните условия. Към момента работите вървят в срок. По-голямата част от строителните дейности са извършени, както и реконструкцията на релсовия път и контактно-кабелната мрежа за трамвайната линия.

В тунела движението ще се извършва в една лента в посока с ограничение в скоростта до 30 км в час, продължава организацията на движение с осигуряване на зелена вълна.

Продължава временната организация на движение на градския транспорт в района. Скъсеният маршрут на трамвайна линия № 8, който се движи от Съдебна палата до ж.к. „Западен парк“, се замества от временна автобусна линия № 8ТМ.

Успоредно с ремонта на съоръжението се облагородяват и подходите към тунела с обновяване на тротоари, пътна сигнализация, предвижда се и озеленяване.

Тунелът на бул. “Царица Йоанна“ не е основно ремонтиран откакто беше построен през 80-те години на миналия век, правени са му само козметични ремонти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт