728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Пътната агенция призна: ремонтът на Тракия отново е некачествен!

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев извършва инспекция на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти. При една от тези проверки са установени множество неточности по изработката на възлов участък от магистрала Тракия. На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ Тракия между Чирпан и Стара Загора

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев извършва инспекция на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти. При една от тези проверки са установени множество неточности по изработката на възлов участък от магистрала Тракия.

На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ Тракия между Чирпан и Стара Загора е констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; неизпълнение на техническите указания от страна на строителя; липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане; липса на компетентен технически надзор; липса на удачен проектантски и авторски контрол. Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът.

Прочети още:
Отвориха първия участък от “Тодор Каблешков“ в София

Междувременно, при инспекция на ремонтните дейности на участъка от АМ Марица, в района на Свиленград, е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип – мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. Проектантът на обекта се е държал неуважително. АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права, съобщават от агенцията.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев продължават.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *