Днес отварят и платното за София на ремонтирания участък от Тракия

Днес, след 14 часа, се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала Тракия в участъка между пътните възли Чирпан – изток и Стара Загора. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан

Днес, след 14 часа, се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала Тракия в участъка между пътните възли Чирпан – изток и Стара Загора. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23 км участък приключва започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ Тракия /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли Чирпан – изток и Стара Загора. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16.5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ Марица и п. в. Чирпан – Изток, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли Белозем и Оризово /от 156-ти до 168-ми км/.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Прочети още:
Днес подписват договор за строеж и строителен надзор на тунела под Шипка

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget