728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

БГ пазар: Toyota Yaris GR неофициално се продава у нас за 80 хил. лв

Самата кола Yaris GR дори не се намира в Бургас, а снимките от обявата са примерни.

Toyota Yaris GR е най-спортният малък автомобил в гамата на японската марка. Горещият хечбек обаче няма да се предлага официално от дилърите на марката в България поради различни причини. Това не значи, че у нас вече не се предлага Yaris GR за продажба.

Приятелите ни от DizzyRiders са намерили обява от Бургас, която е качена от един от дилърите на Toyota – Спекта Ауто. Да, звучи малко объркано – дилъри няма да продават спортния модел, но точно дилър го предлага в Бургас.

Обяснението трябва да бъде следното. Официален внос, осигурен от централата на Toyota и нейните заводи, не се предвижда. Причината за това е, че подобно предлагане върви с необходимите гаранция и сервизиране на автомобила. При очаквани минимални продажби, инвестиция в подсигуряването на такива не изглежда логична.

Тук става дума за внос, иницииран от Спекта Ауто. От Toyota са потвърдили за DizzyRiders, че конкретният екземпляр ще може да бъде обслужван и сервизиран в България.

Всъщност, важно е да допълним още нещо. Самата кола дори не се намира в Бургас все още, а снимките от обявата са примерни. От Спекта Ауто обещават внос до 4 месеца при направено авансово плащане. Цената е почти 80 000 лева.

Прочети още:
Обновената Dacia Duster започва от 31 920 лв. в България

Yaris GR се задвижва от 1.6-литров агрегат, нова разработка на концерна, който генерира пик на мощността от 261 к.с., а въртящият момент достига до 360 Нм.

Другите съставки на задвижващата система са 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела с диференциал с ограничено приплъзване от типа Торсен.

Теглото на спортния автомобил е 1280 килограма, които гарантират, че ускорението от място до 100 км/ч отнема не повече от 5.5 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.

Yaris GR използва част от технологиите, които японският производител въвежда в автомобила си за Световния Рали Шампионат. Сред тях откриваме и внедряването на екстериорни компоненти от алуминий и карбон с цел по-ниско тегло.

Стартовата цена във Великобритания е 30 000 паунда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *