728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Toyota Yaris стана Кола на Годината в Европа 2021

Новият Yaris вече е в продажба у нас на цени от 27 490 лв за Yaris Light.

Toyota Yaris беше избран за Автомобил на Годината за Европа за 2021 година. Моделът оставя зад себе си конкуренти като Fiat 500, Cupra Formentor, Volkswagen ID.3, Skoda Octavia, Land Rover Defender и Citröen C4.

Церемонията по награждаването на Yaris трябваше да се състои по време на автомобилния салон в Женева, но той беше отменен заради пандемията от коронавирус.

Все пак организаторите на събитието спазиха традицията и излъчиха церемонията на живо от Palexpo в Женева.

„Достоен победител на тазгодишните награди, който заслужено надделя над шестима състезатели от най-висока класа“, коментира Франк Янсен, президент на журито „Автомобил на Годината 2021“.

„Това е голяма чест за Toyota и бих искал да благодаря на журито за тяхното внимание и признание“, каза Мат Харисън, изпълнителен вицепрезидент на Toyota Motor Europe. „Бих искал също да използвам тази възможност, за да благодаря за страстта на нашите развойни екипи в Европа и Япония.“

Yaris получава похвали от журито заради дизайна си, компактните си размери и качеството си на сглобка. Най-голямо впечатление обаче е направила ефективната хибридна задвижваща система на автомобила.

Класиране по точки:

Toyota Yaris – 266 точки

Fiat 500 electric – 240

Cupra Fotmentor – 239

Volkswagen ID.3 – 224

Skoda Octavia – 199

Land Rover Defender – 164

Citroen C4 – 143

Припомняме, че новият Yaris вече е в продажба у нас на цени от 27 490 лв за ниво на оборудване Light, 38 990 лв за хибрид и 31 990 с конвенционално задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *