728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Toyota RAV4 се провали зрелищно на лосовия тест (видео)

На няколко пъти задницата на машината се залюлява доста заплашително, а най-натоварената предна гума е на прага да се разлепи.

Шведското автомобилно издание Teknikens Värld е популярно с тестовете си, които провежда за нови автомобили. Не става дума за стандартни ревюта, а за т.нар. лосов тест, на който актуалното поколение Toyota RAV4 току-що се провали.

Тестван в случая е плъг-ин хибридният вариант на японския кросоувър, който е прекаран през тестовия полигон на изданието. Целта на теста е да се симулира заобикаляне на внезапно излязло препятствие на пътя с определена скорост.

Както можете да видите във видеото по-долу, RAV4 изпитва затруднения при по-висока скорост. На няколко пъти задницата на машината се залюлява доста заплашително, а най-натоварената предна гума е на прага да се разлепи.

Джипката успява да премине изпитанието при скорост от 63 км/ч без да създаде опасност. За успешно преминаване през лосовия тест се смята при скорост от над 70 км/ч.

Тестващият пилот описва представянето на RAV4 като „много лошо, с огромно презавиване“. Журналистите допълват, че това е едно от най-слабите представяния на техния полигон.

Добрата новина е, че от Toyota са отговорили директно на изданието, като са обещали да внесат корекции по настройките на окачването на RAV4, за да се справя по-добре той с лосовия тест.

В последната серия от тествани коли през лосовия тест преминават и Mitsubishi Outlander PHEV и Volvo XC40. Макар по думите на Teknikens Värld и двете джипки да не се справят с теста, то те имат доста по-предвидимо поведение от кросоувъра на Toyota.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget