728 x 90

Corolla Cross получава нов хибриден вариант с 1.8-литров двигател и 140к.с.

Нова хибридна електрическа версия с 1,8-литров двигател на SUV модела със средни размери, Corolla Cross, наличен през първото полугодие на 2023г. След успешното представяне на пазара на Corolla Cross с хибридно електрическо задвижване с 2,0-литров двигател, Toyota увеличава предлаганите варианти, включвайки в гамата електрифицирано задвижване с 1,8-литров двигател. Тази нова версия също е базирана на

Нова хибридна електрическа версия с 1,8-литров двигател на SUV модела със средни размери, Corolla Cross, наличен през първото полугодие на 2023г.

След успешното представяне на пазара на Corolla Cross с хибридно електрическо задвижване с 2,0-литров двигател, Toyota увеличава предлаганите варианти, включвайки в гамата електрифицирано задвижване с 1,8-литров двигател. Тази нова версия също е базирана на петото поколение на водещата на пазара хибридна електрическа технология на Toyota. Новият 1,8-литров модел ще разшири пазарните възможности на Corolla Cross, предлагайки перфектния баланс от ефективност и динамични качества, съчетани с достъпността и надеждността, постигнати благодарение на технологичния експертен опит на Toyota.


Toyota постоянно усъвършенства своята самозарядна хибридна технология, а новата задвижваща система с 1,8-литров двигател има мощност от 140 к.с., позволяваща ускорение от нула до 100 км/ч за 9,9 секунди. Тази динамика е съчетана с висока ефективност и ниски емисии. Ефективността, от своя страна, се базира в голяма степен на способността на системата да преминава към изцяло електрическо (EV) задвижване с нулеви емисии при всяка възможност, в зависимост от условията на шофиране и действията на водача.

Прочети още:
Alfa Romeo Tonale е „Нов автомобил на годината 2023“ на Quattroruote

Техническото развитие не се ограничава само до баланса на мощност и ефективност. Водачите ще оценят по достойнство удоволствието от шофирането, с по-тясна връзка между подаването на газ и реакцията на автомобила. Динамиката се развива консистентно, предвидимо и контролируемо, а това прави шофирането по-уверено при всяко пътуване. Моделът с 1,8-литров двигател е базиран на същата платформа GA-C като 2,0-литровия, но задното многораменно окачване с двойки триъгълни носачи на колело е заменено с торсионна греда с изключителна здравина. Тази конструкция позволява увеличаване на пространството в багажника (+37 литра). Предното окачване не е променено.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт