728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Toyota Aygo X Prologue загатва за нов малък автомобил от марката

Съвсем реално е да очакваме новият Aygo също често да се купува в два външни цвята.

Toyota ще разработва самостоятелно новия си малък автомобил, без помощ от Peugeot и Citroen. Днес японците показаха концептуален модел, който предшества следващото поколение Aygo.

Aygo X Prolongue залага на доста смел дизайн, който е микс между стандартен малък хечбек и повдигнат градски кросоувър. Част от линиите изглеждат познати от сегашния Aygo, но са определено по-остри и агресивни.

Интересно е да отбележим, че концептът разполага с двуцветна боя за екстериора по подобие на серийния модел, който все още е в шоурумите на Toyota. Съвсем реално е да очакваме новият Aygo също често да се купува в два външни цвята.

Засега няма снимки от интериора, но там очакваме най-накрая добра инфотейнмънт система в Aygo. Очаква се премиерата на серийния модел да се състои по-късно тази година.

Моделът ще играе ролята на базов за Toyota и ще запази ключовите си характеристики, осигуряващи му достъпност. Най-вероятно името Aygo ще бъде запазено.

Разработката на нови платформи от Toyota, обединени във философията наречена Toyota New Global Architecture, осигурява значителни подобрения по отношение на пътно поведение, управляемост, безопасност и дизайн за цяла серия от нови модели.

От Toyota казват, че в момента A-сегментът е силно доминиран от продукти, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Това най-силно илюстрира факта, че бюджетът е от ключово значение при взимането на решение на покупка в този клас.

Пазарните анализи за перспективите показват че това съчетание ще продължава да е основно, особено в случаите, когато финансовата достъпност е доминиращ фактор.

С други думи, очаквайте новото Aygo да се предлага само с двигатели с вътрешно горене и без хибридна система. Не е изключено в бъдеще обаче да видим чисто електрическа версия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *