728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Отвориха първия участък от “Тодор Каблешков“ в София

Започват строителни работи в кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“.

На 12 юни 2021 г., събота, беше отворено за движение северното платно на бул. “Тодор Каблешков“ от ул. „Костенски водопад“ до ул. “Кирил Ботев“ и бул. „България“. От същия ден се промени организацията на движение, като се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. „Луи Айер“. Осигурен е заместващ автобус за обслужване на живеещите в източната част на квартала.

Започват строителни работи в кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“. За движение се отварят улиците “Делян Белишки“ и “Шарл Шампо“ като обходни алтернативни улици за движение в района. Заместващият бус ще осъществява връзка от обръщателното колело автобус № 65 до обръщателното колело на бул. “Т. Каблешков“. Тази организация на движение ще продължи около месец, съобщават от Столична община. Работи се поетапно, за да се осигури достъп до жилищните квартали от двете страни на булеварда.

Работи се по отчуждителните процедури, за да може да се продължи следващата година с изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ от „Луи Айер“ към бул. “Черни връх“ и в същото време за продължението на „Филип Кутев“ до „Симеоновско шосе“. След приключване на изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе.

Прочети още:
Еко стикери: Едва 525 коли не са минали тестовете за вредни емисии

Допълнителна информация за временната организация на движението във връзка с реконструкция на ул.„Тодор Каблешков“

От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Тодор Каблешков“ в участъка от ул. „Деян Белишки“до ул. „Майор Павел Павлов“ и през кръстовище ул. „Тодор Каблешков“ – ул. „Луи Айер“.

От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. (включително) се скъсяват маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 в посока кв. „Манастирски ливади“ до обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“, за тролейбусни линии №№ 7 и 8 и автобусни линии №№ 73, 76 и 204.

Осигурявасе  допълнителен автобус, който ще превозва пътниците от обръщателното колело на ул. “Тодор Каблешков“.

Началната спирка за маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 е спирка с код 0600 „Ж.к. „Гоце Делчев“, разположена в обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“.

Разкрива се временна крайна спирка, със статут на двойна спирка, за автобусни линии №№ 65 и 74 на ул. „Тодор Каблешков“ преди обръщателното колело в посока ул. „Луи Айер“.

Закриват се спирки:

– с кодове 0598 и 0601 „Ул. „Тодор Каблешков“;
– с кодове 2034 и 2035 „Ул. „Луи Айер“;
– с кодове 0867 „Кв. „Манастирски ливади“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *