728 x 90

Проверяват сервизи за гуми в София – трябва да приемат безплатно стари гуми на клиенти

Екипи на Столичен инспекторат проверяват потенциални източници на замърсяване на въздуха.“ Това каза заместник-кметът на София по екология Десислава Билева при проверка на автомобилен сервиз на „Околовръстен път“. Проверяват се автосервизи, дърводелски работилници, цехове за производство на мебели и други производствени предприятия. Автосервизите трябва да приемат безплатно излезлите от употреба гуми на гражданите, отпадъците трябва

Екипи на Столичен инспекторат проверяват потенциални източници на замърсяване на въздуха.“ Това каза заместник-кметът на София по екология Десислава Билева при проверка на автомобилен сервиз на „Околовръстен път“.

Проверяват се автосервизи, дърводелски работилници, цехове за производство на мебели и други производствени предприятия. Автосервизите трябва да приемат безплатно излезлите от употреба гуми на гражданите, отпадъците трябва да са класифицирани, да има обособени места за изхвърляне на стари гуми.

От октомври до 15 декември Столичният инспекторат е извършил над 1200 проверки на строителни обекти и над 600 проверки на потенциалните източници на замърсяване – такива от бита, от промишлени и транспортни замърсители. Има съставени над 117 акта по строителните обекти и над 20 за други източници на замърсяване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *