728 x 90

Проверяват сервизи за гуми в София – трябва да приемат безплатно стари гуми на клиенти

Екипи на Столичен инспекторат проверяват потенциални източници на замърсяване на въздуха.“ Това каза заместник-кметът на София по екология Десислава Билева при проверка на автомобилен сервиз на „Околовръстен път“. Проверяват се автосервизи, дърводелски работилници, цехове за производство на мебели и други производствени предприятия. Автосервизите трябва да приемат безплатно излезлите от употреба гуми на гражданите, отпадъците трябва

Екипи на Столичен инспекторат проверяват потенциални източници на замърсяване на въздуха.“ Това каза заместник-кметът на София по екология Десислава Билева при проверка на автомобилен сервиз на „Околовръстен път“.

Проверяват се автосервизи, дърводелски работилници, цехове за производство на мебели и други производствени предприятия. Автосервизите трябва да приемат безплатно излезлите от употреба гуми на гражданите, отпадъците трябва да са класифицирани, да има обособени места за изхвърляне на стари гуми.

Прочети още:
109 загинали и 1756 ранени за първите три месеца от годината у нас

От октомври до 15 декември Столичният инспекторат е извършил над 1200 проверки на строителни обекти и над 600 проверки на потенциалните източници на замърсяване – такива от бита, от промишлени и транспортни замърсители. Има съставени над 117 акта по строителните обекти и над 20 за други източници на замърсяване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *