728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Официално: Втората Tesla Supercharger станция у нас ще бъде в София

Засега не е ясна точната локация на новата Supercharger станция в София.

На обновената карта със Supercharger зарядни станции на Tesla се появи и точка за София. Детайлите засега не са много известни, но все пак знаем какво горе-долу може да се очаква.

Американската фирма посочва, че откриването на станцията за бързо зареждане на електрически автомобили ще се случи през втората третина на годината. Това означава, че до отварянето й остават броени месеци.

Засега не е ясна точната локация на новата станция. На картата на Tesla условно тя е поставена в района на Националния Дворец на Културата, но подобно място не би било много подходящо.

На картата със зарядни станции на Tesla България вече фигурира с две точки – активната в Пловдив (в червено) и бъдещата в София (в сиво)

Преди известно време Tesla отвори зарядна локация в Пловдив като Supercharger-ът се намира ул. Лев Толстой 6. И двете станции в България са част от линията, която свързва Западна Европа с Турция и региона.

От картата виждаме още, че Tesla планира и станция в Солун, която може да се окаже полезна за летуващите в Гърция, които се движат с автомобили Tesla. Картата с планирани станции на фирмата се обновява всяко тримесечие.

Прочети още:
Opel Rocks-e изминава до 75 км на ток при скорост до 45 км/ч

За жалост, отварянето на нова станция в България все още не означава, че Tesla готви и откриване на търговски и сервизен обект в страната ни. На този етап най-близкият подобен център се очаква да бъде в Букурещ.

Говори се, че преди да стигне до София, Tesla ще изгради свои шоуруми в Белград, Загреб, Атина и Истанбул.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *