728 x 90

Tesla отваря зарядната мрежа Supercharger и за чужди електромобили

В началото на годината имаше индикации, че Tesla планира значително да разшири мрежата си от зарядни устройства Supercharger. Междувременно стана ясно, че до края на годината Tesla може да позволи на собственици на електромобили от други марки да се възползват от зарядните колонки по целия свят. Отварянето на Supercharger Network може да бъде доста доходоносно

В началото на годината имаше индикации, че Tesla планира значително да разшири мрежата си от зарядни устройства Supercharger. Междувременно стана ясно, че до края на годината Tesla може да позволи на собственици на електромобили от други марки да се възползват от зарядните колонки по целия свят.

Отварянето на Supercharger Network може да бъде доста доходоносно за Tesla, коментират от Teslarati. Засега Мъск не споменава колко ще струва на собствениците на не-Tesla коли да зареждат в станция Supercharger, но каквито и да са цените, приход ще има.

Мъск обясни и причината, поради която Tesla създаде свой собствен патентован конектор за зареждане. „Създадохме свой собствен конектор, тъй като тогава нямаше стандарт, а Tesla беше единственият производител на електрически автомобили за дълги пътувания“, обясни Мъск.

Към момента на написването, Tesla е инсталирала над 25 000 Supercharger станции по целия свят.

Прочети още:
Задава се M-модел на BMW с електромотори на всички колела

Глобалният обхват на мрежата на Supercharger на Tesla вероятно ще привлече собствениците на EV от всички марки да използват услугата. Като производител, коментират анализатори, Tesla има предимство в сравнение с други мрежи за зареждане, включително Electrify America в САЩ и IONITY в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *