728 x 90

Tesla обеща, че новият Roadster ще ускорява до 96 км/ч за… 1.1 секунди?!

Изминаха повече от три години, откакто Tesla разкри второто поколение Roadster. Моделът трябваше да е готов за производство миналата година, но тепърва ще се материализира. Сега се очаква да пристигне за моделна година 2022, но сега имаме нови пикантни подробности. Екземпляр Roadster е изложен в автомобилния музей на Petersen с интересна информационна табелка, която разкрива

Изминаха повече от три години, откакто Tesla разкри второто поколение Roadster. Моделът трябваше да е готов за производство миналата година, но тепърва ще се материализира. Сега се очаква да пристигне за моделна година 2022, но сега имаме нови пикантни подробности.

Екземпляр Roadster е изложен в автомобилния музей на Petersen с интересна информационна табелка, която разкрива поразително време за ускорение от място до 60 мили в час (0-96 км/ч) за само 1.1 секунди. Това ще бъде възможно при оборудване с пакет SpaceX.

Мъск се обърна към Twitter, за да потвърди разкритието, като каза, че ускорението ще бъде възможно само с този опционален пакет. Без пакета, Tesla твърди, че колата трябва да може да достигне 96 километра в час за 1.9 секунди, което също е сензационно.

„Да, с пакета SpaceX. Ще бъде безопасно, но много интензивно. Вероятно не е разумно за тези с проблемно медицинско състояние – същото ще бъде като да се возите на влакче в увеселителен парк,“ коментира Мъск в Twitter.

Прочети още:
Zeekr 007 – Луксозен електрически седан с пробег 870 км

Мъск е давал много обещания за Roadster, твърдейки, че колата ще предлага 1000 километра пробег с едно зареждане в тримоторната си конфигурация. Мощността и обхватът ще се захранват от 250-киловатчасова батерия. Когато Tesla разкри модела през 2017 г., компанията заяви, че колата ще предложи въртящ момент 10 000 Нютон метра и че ще достига 160 км/ч за 4.2 секунди.

Цялата тази производителност няма да бъде евтина, тъй като колата се предполага, че ще може да достига скорост от 402 км/ч. Базовият Roadster ще започва от 200 000 долара, припомня Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *