728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

100 000 поръчки за Tesla в Китай за 10 часа, доброволци помагат в шоурумите

Снимки от част от магазините на Tesla в страната показват опашки пред автомобили Model Y и Model 3.

След като обяви официално цени на Model Y местно производство, подразделението на Tesla в Китай се радва на огромен интерес. По данни на Teslarati, само в рамките на около 10 часа от компанията получиха около 100 000 предварителни заявки за автомобили.

Невижданият интерес породи реакция от страна на Tesla обществото от доброволци в страната. Десетки доброволци се притекоха на помощ в шоурумите на фирмата, за да помогнат на бъдещите клиенти с избора си.

„Сърдечно благодаря на всеки доброволец!“ вицепрезидент на Tesla в Китай, Грейс Тао, каза в мрежата Weibo, след като сподели публикация от клуб за собственици на Model 3 в Пекин.

Снимки от част от магазините на Tesla в страната показват опашки пред автомобили Model Y и Model 3. Oт Tesla заявиха, че основен приоритет сега, наред с доставката на поръчаните коли, ще бъде подобрения на качеството на обслужване на клиентите.

Прочети още:
Сравнителен тест: Ford Mustang Mach-E срещу Tesla Model Y (видео)

Поради големия брой заявки, от производителя на електромобили обявиха, че нови поръчки ще се изпълняват чак през втората четвърт на годината. Първите доставки на Model Y местно производство пък ще станат факт в края на февруари и началото на март.

Планът на Tesla за гигафабриката в Китай е тази година да бъдат произведени 550 000 коли – 300 000 Model Y и още около 250 000 Model 3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget