728 x 90

Tesla Model S Plaid Track Package: Пази се Porsche Taycan

  Готови ли сте за следващия рекорд на Нюрбургринг? В Twitter от Tesla обявиха пистов комплект за Model S Plaid, който вече е бил подложен на интензивни тестове на Северната отсечка. С рекордното пилотиране на 9 септември 2021 г. Илон Мъск не само гравира в асфалта официален рекорд на Нюрбургринг, но и раздразни Porsche. Поне малко.

  Готови ли сте за следващия рекорд на Нюрбургринг? В Twitter от Tesla обявиха пистов комплект за Model S Plaid, който вече е бил подложен на интензивни тестове на Северната отсечка.

  С рекордното пилотиране на 9 септември 2021 г. Илон Мъск не само гравира в асфалта официален рекорд на Нюрбургринг, но и раздразни Porsche. Поне малко. В края на краищата времето на Tesla (7:35.579 минути) беше значително по-ниско от най-доброто време на Porsche Taycan (7:42 минути), което беше валидно по това време. Но в началото на август 2022 г. Porsche отвърна на удара: развойният пилот Ларс Керн профуча с Porsche Taycan Turbo S с Performance Kit и Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) по 20,8-километровата версия на Северната отсечка за 7:33 минути.

  Все още има какво да се подобри при гумите

  Успоредно с рекорда за обиколка за серийни електрически автомобили през 2021 г. шефът на Tesla обяви в Twitter, че следващите рекордни пилотирания ще се проведат с модифициран Model S Plaid. Включително с аеродинамични подобрения, карбонови спирачки и гуми Cup. Но едва сега идва официалното потвърждение под формата на тийзър видео в официалния канал на Tesla в Twitter: Model S Plaid с Track Pack „ще се появи скоро“.

  Голямо крило не само на Нюрбургринг

  Между другото, това не е първият път, в който на състезателни писти се появяват версии на Model S с биещи на очи спойлери. Голямото крило вече можеше да се види на Лагуна Сека още преди тестовете на Северната отсечка. Както във фиксирана, така и в динамична версия. Разбира се, подвижното крило има предимството, че може да открие път към напълно нови измерения по отношение на спирането (ключова дума: въздушна спирачка). От техническа гледна точка обаче спойлер, който може да се регулира със светкавична скорост, определено не е проста работа.


  В тийзър видеото обаче не се разкрива какво всъщност се предлага. В началото от птичи поглед се вижда само автомобил, който се движи по пистата за Формула 1 „Сикуит Пол Рикар“ в Южна Франция. След това виждаме Tesla размазана в динамично шофиране, както и изображение на индикатора за скоростта, който се катери нагоре от 298 до 322 км/ч.

  Track Pack само при тунера?

  Въпросът дали и как Tesla ще предостави на клиентите евентуален Track Pack, остава вълнуващ. Както Мъск посочи през септември 2021 г., самата компания не разполага с ресурси, за да обслужва ултраспортни клиенти.  За целта обаче имало няколко „добри тунери“. Всичко това звучи доста познато. Преди големите автомобилни производители да започнат да привличат в заводите си доставчици на висока мощност (AMG, M), най-спортните модели също се предлагаха „само“ от тунери. И производителите с удоволствие ги подкрепяха директно. За хардкор пилотите на Tesla това би могло да означава да си купят Model S Plaid и да го закарат при сертифициран от Tesla тунер. Той ще се погрижи за останалото. 

  Източник: ams.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *