728 x 90

Suzuki Across: Аз съм другият

Неотдавна специализираната най-вече в производството на малки и високопроходими модели марка Suzuki взе решение да започне продажбата на два нови представителя в продуктовата сие гама, които в същността си представляват ребрандирани версии на модели с хибридно задвижване, които вече познаваме от Toyota. Целта на занятието е както разширяване на кръга от купувачи на Suzuki, така

Неотдавна специализираната най-вече в производството на малки и високопроходими модели марка Suzuki взе решение да започне продажбата на два нови представителя в продуктовата сие гама, които в същността си представляват ребрандирани версии на модели с хибридно задвижване, които вече познаваме от Toyota.

Целта на занятието е както разширяване на кръга от купувачи на Suzuki, така и (най-вече) постигане на необходимите стойности на общия СО2 баланс на компанията спрямо европейските изисквания. Както добре знаем, методологията за измерване на емисиите СО2 към момента силно толерират автомобилите с хибридно и електрическо задвижване. По-малкият от двата модела се нарича Swace и е дериват на Toyota Corolla, докато новият флагман на Suzuki е SUV от среден клас на име Across, който представлява леко модифицирана като дизайн версия на Toyota RAV4 и по-точно на нейното върхово изпълнение Plug-in Hybrid.

Също както Toyota RAV4, Suzuki Across е солидно изработен и изключително функционален автомобил, който комбинира изобилие от вътрешен простор, впечатляващ багажен обем (независимо от монтираната под пода на товарния отсек акумулаторна батерия с капацитет 18,1 кВтч) и чудесен баланс между комфорт, стабилност и чевръста управляемост.

Прочети още:
Subaru Solterra: Карахме първия електромобил на Subaru

Задвижващият тракт се състои от 2,4-литров бензинов агрегат, по един електромотор отпред и отзад и трансмисия е-CVT, като максималната мощност на системата от 306 к.с. не само звучи впечатляващо, но и се усеща така. Across потегля много енергично (в повечето случаи – само на ток), има забележителна тяга при междинни ускорения и като цяло се характеризира с наистина много добри динамични показатели. С напълно заредена батерия автомобилът има официален пробег на електричество от 75 километра, като по време на теста успя да измине над 60 км, при това при без никакви усилия или компромиси по отношение на стила на каране.

По-интересното в случая е, че средният разход при смесен цикъл на шофиране, включващ сериозен дял на магистралното шофиране, е някъде от порядъка на 6 на 100 – повече от добре за двутонен SUV с 306 к.с. и двойно задвижване.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт