728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Китайско EV за €10 хил. от пазара в Германия: кошмар на краш-теста (видео)

След краш-теста каросерията на Suda е деформирана до такава степен, че врата на шофьора може да бъде отворена само с помощта на пожарната.

От края на 2020 година в Германия се продава нов електрически автомобил от Китай. Името му е Suda SA01, а цената му в страната е малко над 10 000 евро, когато се приспаднат държавните субсидии за покупка на електромобил.

На пръв поглед малкият седан е доста приятно предложение. Мощността му е 109 к.с., а батерията има капацитет 40 кВтч. Благодарение на относително ниското си потребление на енергия, машината може да измине близо 200 км с едно зареждане.

Но всичко хубаво се изчерпва с ниската цена и приличното задвижване. Специалистите от ADAC подложиха на краш-тест електрическия Suda, който показа катастрофални резултати. Видео с теста можете да видите по-долу.

Както AutoBild отбелязва, при челен сблъсък с 64 км/ч и припокриване само на част от предницата, манекенът зад волана е силно притиснат към волана с глава и гърди. В случай на истинска катастрофа, тези наранявания могат да бъдат фатални.

От пасажерската страна жабката и други части от таблото биха наранили доста сериозно пътника в областта на коленете и бедрата. След краш-теста каросерията на Suda е деформирана до такава степен, че врата на шофьора може да бъде отворена само с помощта на пожарната.

Важно е да отбележим, че в оборудването си Suda няма въздушни възглавници, ESP и обтегачи на предпазните колани. Модерни системи като автоматична аварийна спирачка и асистент за кола в мъртвата точка са абсолютна просто нечувани при този електромобил.

Всичко това води до резонния въпрос – как всъщност подобен автомобил получава одобрение за продажба в Европа? Причината е вратичка в закона, която позволява производители да продават коли, които не отговарят на стандартите за сигурност, стига тиражът им да бъде ограничен до определена годишна бройка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *