728 x 90

Subaru загатна за първия си сериен електромобил

Subaru загатна за изцяло електрически SUV, който ще носи името Solterra. Предвижда се моделът да бъде пуснат в продажба от 2022 година, а на този етап разполагаме с две предварителни изображения. „Solterra е изцяло новият, изцяло електрически SUV от C-сегмента и ще бъде първият автомобил Subaru конструиран на e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, платформа предназначена за електрически

Subaru загатна за изцяло електрически SUV, който ще носи името Solterra. Предвижда се моделът да бъде пуснат в продажба от 2022 година, а на този етап разполагаме с две предварителни изображения.

„Solterra е изцяло новият, изцяло електрически SUV от C-сегмента и ще бъде първият автомобил Subaru конструиран на e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, платформа предназначена за електрически автомобили с батерия (BEV),“ казват от японската фирма.

Платформата e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, която бе съвместно разработена от Subaru и Toyota, дава възможност да се изграждат ефективно различни видове електрически автомобили чрез комбинация от множество модули и компоненти, като предната, централната и задната част на автомобил. Докато двете компании обединиха своите знания, за да създадат изцяло нова платформа, стремежът на Subaru e да реализира превъзходна пасивна безопасност и стабилност на автомобила, области които Subaru винаги е развивал, също и в тази предназначена за BEV платформа

Не само платформата, SUV автомобилът Solterra e съвместно разработен с Toyota и широкото поле на сътрудничество включва продуктово планиране, дизайн и оценка на представянето на автомобила. В тази разработка двете компании съчетават своите силни страни, като дълго разработваната технология за задвижване на всички колела на Subaru и изключителната технология за електрификация на автомобилите на Toyota, за да създадат нов SUV автомобил с характеристики, които може да предложи само изцяло електрически автомобил.

Прочети още:
Рекорд: Porsche Taycan Turbo S е най-бързият сериен електромобил на Нюрбургринг

Името Solterra е създадено чрез съчетаване на думите Sol и Terra, латинските думи за съответно „слънце“ и „земя“. Subaru нарича по този начин своя електрически автомобил, за да покаже своето уважение към майката природа и по-задълбочено подобряване на съжителство с нея.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *