728 x 90

Subaru Solterra е електромобил с постоянно 4х4

Днес е голям ден за Subaru. Първият набег на компанията в изцяло електрическия свят е голям и то буквално. Solterra приема формата на просторен SUV автомобил с място за до пет пътника и доста багаж. Моделът е разработен заедно с Toyota и предлага стандартно задвижване на четирите колела, запазена марка за Subaru. Solterra подава мощност

Днес е голям ден за Subaru. Първият набег на компанията в изцяло електрическия свят е голям и то буквално. Solterra приема формата на просторен SUV автомобил с място за до пет пътника и доста багаж. Моделът е разработен заедно с Toyota и предлага стандартно задвижване на четирите колела, запазена марка за Subaru.

Solterra подава мощност колелата чрез два електрически мотора, по един за всяка ос. Всеки двигател генерира 107 к.с. за комбинирана мощност от 215 к.с. – няма друга силова конфигурация, поне към момента. Моделът използва системата AWD X-Mode на компанията, която е допълнително подобрена от новата функция Grip Control, която осигурява допълнителна стабилност при висока скорост.

Електричеството на Solterra идва от 71.4 кВч литиево-йонна батерия, което дава на джипката пробег от приблизително 460 километра според японския стандарт WLTC. Историята показва обаче, че рейтингите WLTP за Европа и EPA за САЩ като цяло са по-ниски, така че очаквайте да видите известен спад в пробега, когато Solterra се появи в тези два региона. Що се отнася до зареждането, Subaru не предлага точни стойности засега, но казва, че машината може да се зарежда при 150 кВ зарядна станция. Грубо, това трябва да означава около половин час, за да възстановите 80 процента от обхвата.

Прочети още:
Mercedes EQS от Brabus - 7 процента по-голям пробег при 140 км/ч

Subaru ще предлага Solterra на множество пазари по целия свят от средата на 2022 г. Цените ще бъдат обявени с приближаване на пазарния старт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *