728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Subaru Outback Wilderness има 24 см просвет и 2.4 турбо мотор

Изданието Wilderness се предлага с редица ексклузивни офроуд подобрения, които няма да намерите другаде в гамата.

Както често се случва, най-интересните модели са забранен плод за Европа – такава е и ситуацията със Subaru Outback Wilderness. Офроуд вдъхновената версия на повдигнатото комби засега ще се предлага само за САЩ.

Както е видно от снимките, целта при създаването на модела е била да се подсили допълнително възможността за движение извън пътя. Пътният просвет е увеличен на 24 см, а предният ъгъл на захождане сега вече е 20 градуса.

Проектирано да бъде „най-способният Outback на всички времена“, изданието Wilderness се предлага с редица ексклузивни офроуд подобрения, които няма да намерите другаде в гамата.

Subaru казва, че окачването е по-твърдо от преди, въпреки че компанията не уточнява как този ефект е бил постигнат. Както може би вече сте забелязали, тази версия на Outback също получава преработен екстериор в комплект с нови предни и задни брони, които допълнително подобряват клирънса.

Прочети още:
Mercedes Concept EQG е концептуален електрически G-Class с 4 електромотора

Wilderness доработката не обръща внимание на мотора. Въпреки това, в САЩ Outback Wilderness ще може да се закупи с 2.4-литров турбо бензинов мотор с мощност от 260 к.с. и почти 380 Нм въртящ момент.

„Надяваме се, че версиите Wilderness ще привлекат потребители, които са семейства с активен начин на живот и които обичат да излизат навън и може би правят малко повече офроуд. Надяваме се това превозно средство да привлича нови клиенти“, коментира Патрик Вергин, председател на Националния консултативен съвет на търговците на Subaru.

Засега не е ясно дали новият суб-бранд ще се лансира само в САЩ или има възможност да го видим и в Европа. Припомняме, че Subaru няма намерение да продава новия BRZ на Стария континент.

Припомняме също така, че новият Outback се появи в Европа едва наскоро и не се предлага с най-мощния агрегат за модела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *