728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

SSC Tuatara вдигна 455.2 км/ч и потвърди рекорда си (видео)

В едната посока Tuatara вдига 450.1 км/ч, а в другата са достигнати 460.4 км/ч.

През миналата година SSC Tuatara постави нов рекорд за скорост, достигайки пик от почти 509 км/ч. Мнозина обаче се усъмниха в легитимността на рекорда поради различни причини, а това принуди производителя на суперколи да направи нов опит. И той също е успешен.

Току-що SSC обяви, че е провел нов тест на тестовия полигон Johnny Bohmer Proving Grounds. Опитът се е случил на 17 януари тази година от професионалния пилот Оливър Уеб.

За да се счита един рекорд за легитимен, той трябва да бъде направен в двете посоки на едно и също трасе. В едната посока Tuatara вдига 450.1 км/ч, а в другата са достигнати 460.4 км/ч. Средната стойност, която остава в историята, е 455.2 км/ч.

Към края на опита, SSC казва, че колата се нуждае от 2.87 секунди, за да ускори от 441 до 460 км/ч. За да достигне скоростта от 460 км/ч колата изминава само три километра пробег.

Прочети още:
Cupra Formentor VZ5 дебютира с 5-цил. мотор от Audi и 385 к.с.

„Този път използвахме различен подход при ускоряване на колата до по-високите скорости. Лари Каплин, който е собственик на колата, използва стил на ускорение тип „драг състезание“ по време на рекордното дърпане, натискайки пълна газ за 40-50 секунди,“ Джерод Шелби, главен изпълнителен директор на SSC Северна Америка, коментира.

„През октомври достигахме скоростта много по-бавно и използвахме само около 20-25 секунди на пълна газ. Разликата е впечатляваща както по отношение на производителността, така и по отношение на експлоатацията.“

Според SSC, компанията използва устройства от Racelogic (VBox), Life Racing, Garmin и IMRA (Международна състезателна асоциация), за да регистрира точно всички съответни номера.

По този начин SSC успя отново да постави рекорд, побеждавайки Koenigsegg Agera RS, който постигна скорост от 447.19 км/ч. Все пак американската суперкола не успя да достигне резултата от първия рекорд през октомври 2020 г.

Повече детайли можете да видите във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *