728 x 90

Таблата за скорост в София засичат 40 000 нарушения седмично

  Преди половин година, столицата се сдоби с 32 електронни табла за скорост, които не снимат нарушителите, а само измерват броя им. Съответно, глоби не могат да бъдат съставени, но се събира огромна база данни. Според статистиката – нарушителите са средно между 30 и 40 000 всяка седмица. Най-големи скорости се развиват на южната дъга от

  Преди половин година, столицата се сдоби с 32 електронни табла за скорост, които не снимат нарушителите, а само измерват броя им.

  Съответно, глоби не могат да бъдат съставени, но се събира огромна база данни. Според статистиката – нарушителите са средно между 30 и 40 000 всяка седмица. Най-големи скорости се развиват на южната дъга от Околовръстния път, където нерядко се случва да бъдат измерени скорости от над 240 км/ч. Разбира се, не липсват и по-големи „рекорди“. По социалните мрежи често се натъкваме на видеа на автомобили, които се движат с над 300 км/ч в същия участък.

  Навременни мерки

  Новият началник на „Пътна полиция“ към СДВР наскоро сподели, че е започната процедура по закупуването на още 40 радара. Част от тях ще бъдат разположени именно в тези участъци. До тогава, засилени полицейски дейности и контрол на скоростта се предвиждат в цялата страна, а масирана акция за контрол на скоростта ще се проведе до края на тази седмица!

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *