728 x 90

Над 100 снегопочистващи машини обработват София

Над 110 снегопочистващи машини извършваха обработки в София във връзка с валежите от сняг тази нощ. След началото на снеговалежа във вчерашния ден на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Във всички райони са обработени трасетата, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на

Над 110 снегопочистващи машини извършваха обработки в София във връзка с валежите от сняг тази нощ.

След началото на снеговалежа във вчерашния ден на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Във всички райони са обработени трасетата, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на „Околовръстен път“, стръмни участъци и общинските пътища.

В Природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Драгалевци“ – „Алеко“ и „Бояна“ – Златните мостове“.

В момента се извършват частични обработки срещу заледяване в някои райони като „Панчарево“, „Кремиковци“, „Младост“, „Връбница“, „Подуяне“, „Люлин“.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.

Работата на почистващите фирми се контролира от екипите на Столичен инспекторат. Зимната обстановка на територията на София се следи. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, да карат със съобразена скорост и внимателно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget