728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

София е на 53-то място по задръствания в света по данни на TomTom

Логично, данните показват, че най-лек трафикът в София е бил през април.

Технологичната компания TomTom изкара данните от ежегодното си проучване на глобалния трафик, което се базира на статистика от навигационните системи. В него София заема 53-то място в света по задръстване.

Цифрите показват, че нашата столица запазва позицията си от предходната година, отбелязвайки общ спад с около 6 процента в задръстванията за 2020 спрямо 2019 г.

Това лесно може да се обясни с кризата с коронавирус, както посочва Carscoops. Интересното обаче е, че София е един от градовете с относително по-малко намаление в задръстванията.

Логично, данните показват, че най-лек трафикът в София е бил през април. Точно на обратния полюс е бил октомври, когато е имало над 50 процента повече от средния трафик за града.

През 2020 година в столицата ни е имало общо 55 дни, в които трафикът е бил с над 50 процента по-малък, отколкото през аналогичните дни през 2019 г.

Прочети още:
Финално: Еко стикерите стават задължителни от 12 юли тази година

Спецификата на българския трафик се запазва без промени що се отнася до най-натоварените дни. Такива са петък и понеделник, тъй като голяма част от хората не работят в населените места, в които живеят.

Изненадващо обаче, данните на TomTom показват, че най-натовареният интервал изобщо през работна седмица в София е в четвъртък между 5 и 6 часа привечер.

На първо място в класацията застава Москва, където нивата на трафик са екстремно високи във всички месеци, освен март и април. Зад руската столица се подреждат Мумбай, Богота, Манила, Истанбул, Бенгалуру, Киев, Делхи, Новосибирск и Бангкок.

От всички изследвани градове, TomTom поставя испанския Кадиз като най-приятен за шофиране по отношение на трафика си. Освен София, нито един друг град не попада в изследването.

Вижте пълното класиране на този линк, а тук можете да видите подробна статистика за трафика в София.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget