728 x 90

Над 330 снегорина ще чистят София през зимата

Над 330 снегорина, както и 11 малки роторни снегопочистващи машини и над 35 000 тона реагенти са налични за зимното почистване на София тази зима. Почистването на Столична община се извършва от 7 фирми – оператори, в това число и Природен парк „Витоша“. Това каза при проверка на готовността за зимно почистване на София кметът Йорданка

Над 330 снегорина, както и 11 малки роторни снегопочистващи машини и над 35 000 тона реагенти са налични за зимното почистване на София тази зима. Почистването на Столична община се извършва от 7 фирми – оператори, в това число и Природен парк „Витоша“. Това каза при проверка на готовността за зимно почистване на София кметът Йорданка Фандъкова.

По възлагане на кмета на София Йорданка Фандъкова са извършени проверки на всички фирми за наличната техника и реагенти за зимно почистване на територията на Столична община.

„Задачата на екипите на Столичен инспекторат и направление „Екология“ е да следят внимателно метеорологичните прогнози за времето. Да се вземат превантивни мерки, както и да се направи организация на работа и контрол на изпълнението на дейностите при снегопочистване“ – посочи също кметът на София.

При снеговалеж първостепенната ни задача е да не се допусне блокиране на движението в града. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, и големите квартални улици. С цел по-бърза реакция на 55 точки в града ще бъдат изнесени при прогноза за снеговалеж снегопочистващи машини.

Прочети още:
Даваме над 50 милиона лева за поддръжка на мантинели в Северна България

Подходите към подлези и метростанции, към спирки на градския транспорт трябва да бъдат почистени сутрин до 7:30 ч. За непочистена спирка санкцията е 2000 лв., информираха от Столичен инспекторат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *