728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

София била подготвена за снега – над 330 машини в готовност да почистват

Над 330 машини и снегопочистваща техника е предвидена за зимния сезон за почистването на София. Приключват проверките за готовността на всички ангажирани с дейността фирми, които отговарят за зимното почистване на територията на столицата. Това заяви зам.-кметът по екология на София Десислава Билева. „Проверени са всички фирми – цялата техника е на място, осигурени са

Над 330 машини и снегопочистваща техника е предвидена за зимния сезон за почистването на София. Приключват проверките за готовността на всички ангажирани с дейността фирми, които отговарят за зимното почистване на територията на столицата. Това заяви зам.-кметът по екология на София Десислава Билева.

„Проверени са всички фирми – цялата техника е на място, осигурени са и нужните реагенти за почистване. Разполагаме с над 330 снегорина за почистване на София, включително и 78 броя малогабаритна техника, която да се ползва за дейността във вътрешнокварталните улици. Налични са и нужните количества смеси за обработки.“

За обработките на планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“ се използва само пясък.

При прогноза за снеговалеж два часа преди това снегорините трябва да са на 68 точки, местостоянки, на различни места в града и трябва да бъдат в готовност да започнат да чистят.

Прочети още:
Кампания събра над 18 000 гуми, излезли от употреба

Съгласно изискванията спирките на градския транспорт, подходите към подлези и метростанции, е необходимо да бъдат почистени до 7.30 ч. За всеки брой непочистена спирка санкцията е 2000 лв. Специализираната техника за зимно почистване отговаря екологични стандарти ЕВРО 6. Екипите на Столичен инспекторат извършват контрол на работата по почистване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *