728 x 90

От 1 септември – намалени годишни карти за градски транспорт в София за младежи до 26 г. и родители

Нови видове превозни документи, които дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти и родители в София, влизат в сила от 1 септември тази година. Те са приети с решение на СОС.  Младежите до 26 години, независимо дали учат или работят, могат да се възползват от предимствата на

Нови видове превозни документи, които дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти и родители в София, влизат в сила от 1 септември тази година. Те са приети с решение на СОС. 

Младежите до 26 години, независимо дали учат или работят, могат да се възползват от предимствата на годишната младежка карта. Тя е на цена от 250 лева и е за цялата мрежа, включително и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лв. на ден. И няма ограничения в броя на пътуванията и превозните средства. Сравнено с редовната карта за транспорт, тази реално включва 2 месеца безплатно пътуване за младите хора. 

За първи път се въвежда и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея, също има 2 месеца бонус-пътувания, а дневното неограничено придвижване излиза едва 0.54 лв. Зареждането е еднократно срещу документ от училище или университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Ако и до момента е имал карта, не е необходимо да представя уверение. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лева. 

Специална подкрепа има и за младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт. Необходимо е само да представи уверение за своя статут в наш пункт. 

Най-търсеният и продаван продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта ще може да се плаща на 3 вноски, а не както до момента само на две. Първата вноска е  първоначална с валидност до 3 месеца  и е на стойност 150 лв; втората вноска е за 3 месеца и е на цена от 120 лева, а третата е до 6 месеца и е 100 лева.

Всички превозни документи са достъпни онлайн и могат да бъдат зареждани чрез онлайн платформа. Новите опции ще бъдат отворени от 1 септември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *