728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

30 нови тролейбуса Skoda в експлоатация в София

Хиляди пътници в София вече използваха новите тролейбуси, доставени на Центъра за градска мобилност от чешката група Škoda Transportation. Тя произведе и достави за столицата 30 модерни нископодови тролейбуса. За покупката им Центърът за градска мобилност използва финансиране от фондовете на Европейския съюз. „Доставката на всички тридесет осемнадесетметрови съчленени превозни средства тип Škoda 27 Tr

Хиляди пътници в София вече използваха новите тролейбуси, доставени на Центъра за градска мобилност от чешката група Škoda Transportation. Тя произведе и достави за столицата 30 модерни нископодови тролейбуса. За покупката им Центърът за градска мобилност използва финансиране от фондовете на Европейския съюз.

„Доставката на всички тридесет осемнадесетметрови съчленени превозни средства тип Škoda 27 Tr беше довършена през юни. Първите тролейбуси от тази серийна поръчка се появиха по улиците на София още през март и от Центъра за градска мобилност получаваме много позитивни оценки за тях,“ посочва Олдржих Хуса, проектов мениджър на Škody Electric.

Тролейбусите от фирма Škodа за София са оборудвани с тягови батерии, така че те се движат из столицата и на места, където липсва въздушна контактна мрежа за тролеи. „С едно зареждане тролейбусът изминава около пет километра,“ посочва Олдржих Хуса. Новите съчленени тролейбуси побират до 123 пътници. Превозните средства са оборудвани модерно и комфортно – например с усъвършенствана диагностична система с дистанционно предаване на данни, информационна система за пътниците и климатична система.

Прочети още:
Започва ремонт и по магистрала Марица

Групата Škoda Transportation има четири производствени предприятия в Чехия и Финландия, а посредством свои фирми присъства и в Германия, Полша, Унгария и Русия. В своите дружества тя има повече от пет хиляди и петстотин служители и за своята повече от 160-годишна история е доставила продукти в повече от 50 страни по света. Škoda Electric, член на групата Škoda Transportation, с 14 500 произведени бройки, е най-големият европейски производител на тролейбуси. Чешки тролейбуси се движат в повече от тридесет страни по света – в Европа, Азия и Северна Америка. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *