728 x 90

Въвеждат спирки „по желание“ на градския транспорт в София

Oт 13 август 2022 година Столична община въвежда спирки „по желание“ на няколко автобуса от мрежата на градския транспорт. Това обяви във Facebook зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев. Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде

Oт 13 август 2022 година Столична община въвежда спирки „по желание“ на няколко автобуса от мрежата на градския транспорт. Това обяви във Facebook зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат. Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане.

Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери. В превозните средства също ще бъдат разлепени стикери показващи как се уведомява шофьора при желание за слизане. В сайта на Центъра за градска мобилност в раздел разписания ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки „По желание“.

Целта е така да се повиши средната скорост на градския транспорт, с което ще оптимизираме както разписанията, така и разходите по тези линии. С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване намаляло с до 10 мин.

Прочети още:
Ремонтират над 50 километра третокласни пътища в Плевен

Спирките „По желание“ ще бъдат по маршрутите на:

– автобусна линия № 1 в участъка между Софийски околовръстен път и сп. „Кокалянско ханче“;

– автобусна линия № 3 в участъка от Софийски околовръстен път до сп. „ВЕЦ Пасарел“;

– автобусна линия № 26 участъка между сп. „кв. Гниляне“ и сп. „Хюндай България“;

– автобусна линия № 27 в участъка между сп. „с. Кътина“ и сп. „Хюндай България“;

– автобусна линия № 42 в участъка от сп. „ул. Китка“ до сп. „ул. Родина” и участъка от сп. „ул. Бор“ до сп. „ул. Суходолски път“;

– автобусни линии № 58 и 59 в участъка от сп. „ул. Синята скала“ до сп. „Начало село Владая“;

– автобусна линия № 63 в участъка между Софийски околовръстен път и местност „Златните мостове“;

– автобусна линия № 4 в участъка между Софийски околовръстен път и сп. „Кокалянско ханче“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *