728 x 90

София Франс Ауто стана на 30 години – 70 000 продажби на чисто нови автомобили в България

На 4-ти декември „София Франс Ауто“ АД (SFA) отбеляза 30 години от основаването си. Започвайки като една от петте фирми вносители на Peugeot през 1992 г., днес компанията е сред най-успешните в автомобилния сектор в България. SFA е официален вносител на Peugeot, Citroen, DS Automobiles и Opel за България, както и оторизиран дилър на пикапите

На 4-ти декември „София Франс Ауто“ АД (SFA) отбеляза 30 години от основаването си. Започвайки като една от петте фирми вносители на Peugeot през 1992 г., днес компанията е сред най-успешните в автомобилния сектор в България.

SFA е официален вносител на Peugeot, Citroen, DS Automobiles и Opel за България, както и оторизиран дилър на пикапите Isuzu. В автомобилната група влизат „Ауто Бавария“ – най-големият дилър на BMW, MINI и BMW Motorrad у нас, „Италия Моторс“ – вносител на мотоциклетните марки Vespa, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi и FB Mondial, и „Исубус“ – официален представител за страната на автобусите Isuzu.

SFA предлага разнообразие от съпътстващи продукти и услуги – собствен лизинг чрез Sofia Leasing, различни видове застраховки от SFA Broker, употребявани автомобили чрез SFA Occasion, логистични дейности от SFA Logistics и отдаване на автомобили под наем от LION Rent-a-car.

„Вече 30 години градим устойчив бизнес, който обхваща широк спектър от автомобилни марки и свързани услуги. Днес все повече доказваме, че автомобилът е не просто средство за превоз от точка А до точка Б – той доставя преживяване, комфорт и уют на пътя с висок клас технологии и безупречен дизайн и това го виждаме във всеки един нов модел: Peugeot 308, Citroen C5 X, DS 7, Opel Astra“, споделя Стоян Желев, основател и главен изпълнителен директор на SFA.

За 30 години компанията реализира над 70 000 продажби на нови автомобили Peugeot, Citroen, DS, Opel, BMW, MINI и Isuzu. Френската елегантност, немското качество, японската здравина и развитата търговско-сервизна мрежа на SFA допринасят за успешното ѝ позициониране с 15,30% общ пазарен дял за 2022 г. по данни на МВР.

Търговската и сервизна мрежа на SFA включва 43 дилърства в цялата страна, 13 от които собствени, като това я прави една от най-големите и достъпни търговско-сервизни мрежи в България. В нея се предлагат както оригинални резервни части за представляваните брандове, така и части Eurorepar, които са подходящи за превозни средства от всички марки.

Първият шоурум на Peugeot отваря врати през 1993 г. на бул. „Янко Сакъзов“ а първият търговско-сервизен комплекс е открит през 1996 г. на бул. „Цариградско шосе“ № 236, като и до днес той продължава да функционира, но вече като мултибранд център, предлагащ и обслужващ марките Peugeot и Citroen. Постепенно цялата собствена търговско-сервизна мрежа на SFA, обединена под марката SFA Retail, преминава към концепцията, обединяваща продажбата и сервизирането на марките Peugeot, Citroen, DS и Opel по стандартите на световния производител Stellantis.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *