728 x 90

Данък МПС в София за 2022 година вече може да се плаща

Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за 2022 година, съобщиха от дирекция „Общински приходи“ към Столична община. Софиянци могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София чрез посредници или онлайн на този адрес. Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2022 г. Отстъпката се

Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за 2022 година, съобщиха от дирекция „Общински приходи“ към Столична община. Софиянци могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София чрез посредници или онлайн на този адрес.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2022 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2022 г. – първа вноска и 31 октомври 2022 г. – втора вноска.

Прочети още:
109 загинали и 1756 ранени за първите три месеца от годината у нас

През тази година местните данъци не са променени и са същите, като през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт на колата.

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари. Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт