Официално: София въвежда ограничение 30 км/ч в центъра от февруари

Може и да звучи доста изненадващо на фона на почти нулевото обществено обсъждане, но Столична община обяви официално, че ще въведе ограничение на скоростта от 30 км/ч в някои от централните зони на града. „Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през февруари по част от уличната мрежа в центъра на

Може и да звучи доста изненадващо на фона на почти нулевото обществено обсъждане, но Столична община обяви официално, че ще въведе ограничение на скоростта от 30 км/ч в някои от централните зони на града.

„Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през февруари по част от уличната мрежа в центъра на София. Ограничаването на скоростта за движение в центъра на столицата ще повиши пътната безопасност и ще стимулира споделеното ползване на зоните.“ Това обяви зам.-кметът на София по транспорт Кристиан Кръстев.  

Прочети още:
Започва основен ремонт на 27 км път до Сливен за близо 28 млн. лева

Инициативата за пътна безопасност „Зона 30“ ще стартира в карето между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“. Подготвен е и проект за следващата зона, която е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

„Зона 30“ ще бъде въведена с поставяне на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да стимулира и по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • жижо
    януари 17, 2022, 18:17

    един двигател,на една кола вместо да работи 3-5 минути по маршрута ще работи 6-10 минути,съответно два пъти повече изгорели газове в района…а пък ще спираме мръсни коли по причина газовете,не виждам логика

    Отговор

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget